Netflix
×
Utilizator
×

Blănuri pe caniculă: misterul alegerilor vestimentare de la Veneţia

Când ţi-ar fi cald şi în costum de baie, iată de ce starurile poartă haine de blană

Ai crede că un star de cinema are deplina libertate să-şi aleagă ţinuta pentru un eveniment de gală şi că are, în acelaşi timp, inteligenţa şi discernământul de a-şi sincroniza outfit-ul cu condiţiile meteo. Nu spune nimeni că Angelina Jolie, Nicole Kidman şi alte vedete de calibru nu au libertate, inteligenţă şi discernământ, ci doar că şi aceste nume mari pot fi victimele unei combinaţii nefericite între temperatură şi... consumerism.

Un star de cinema este punctul central al unui ecosistem format din presă şi fani, iar de atenţia extraordinară provocată de apariţia acelui star la un eveniment vizibil sunt foarte interesate şi brand-urile de lux. Şi ce fac brand-urile de lux la sfârşitul verii? Încearcă să-şi promoveze ţinutele care ar putea avea succes în toamna şi iarna imediat următoare. Imaginea de mai sus, cu Angelina Jolie purtând un accesoriu de blană (falsă!) când până şi cineva în tricou ar fi lac de sudoare, nu este rezultatul sfatului inadecvat al vreunui stilist drogat, ci, cel mai probabil, rezultatul unui contract de promovare semnat cu luni în urmă.

La această ediţie a festivalului încheiat duminică nu au fost temperaturi foarte mari, dar combinaţia dintre temperaturile de peste 30 de grade şi umiditatea atmosferică excesivă a făcut ca întreaga Veneţie să sufere. Dacă oamenii obişnuiţi aveau libertatea de a purta cele mai subţiri haine decente din garderobă şi puteau folosi diverse accesorii pentru a se răcori (au fost foarte la modă mini-ventilatoarele), starurile obligate să ofere fotografilor look-ul perfect nu au avut această libertate.

Persoane