Box office: Civil War, cel mai bun debut cu rating „Interzis minorilor” al anului în SUA

În SUA, Civil War - al companiei A24 - a avut un debut peste așteptări, de 25 milioane de dolari

Thrillerul distopic al regizorului Alex Garland, Civil War, a avut încasări de 25,7 milioane de dolari la debut, numai în SUA, scrie Variety. Este primul film A24 care conduce în clasamentul din America de Nord, stabilind un record în weekendul premierei pentru studioul care a produs și The Zone of Interest, studio cu sediul la New York. De asemenea, acesta marchează cel mai bun debut cu rating „Interzis minorilor” al anului în SUA. În România, filmul a fost văzut de 4413 spectatori, iar la box office-ul global al producției România aduce aproape 30.000 de dolari. În țara noastră Civil War rămâne, ca număr de spectatori în weekendul premierei, în urma horror-ului Imaculata (9.872 spectatori la debut, filmul fiind - de semenea - interzis minorilor).

Se preconiza că, la debutul pe ecrane, Civil War va câștiga între 15 și 20 milioane de dolari numai în SUA. Aceste vânzări de bilete ar fi fost suficiente pentru a depăși Hereditary din 2018 (care a debutat în SUA pe locul al patrulea, cu 13,6 milioane de dolari), cel mai bun debut al A24 până la Civil War. Dar filmul, cu Kirsten Dunst în rolul unei fotografe care traversează o Americă divizată de război, beneficiază de curiozitatea cinefililor (într-un an electoral) și de formatele mari premium, precum Imax și Dolby Cinemas, comentează Variety. The Zone of Interest, deși propulsat de Oscarul pentru „film internațional”, a avut încasări în SUA de numai 8,5 milioane de dolari.

Potrivit studioului, Războiul civil a avut o performanță peste așteptări pe piețe precum Los Angeles și El Paso (Texas); întâmplător, aceste state conduc așa-numitele „forțe occidentale” din film. Civil War apleacă un ochi atent la lupta pentru resurse şi la ororile ce devin posibile atunci când nu mai există lege şi autorităţi. Cronica Cinemagia a filmului poate fi citită aici.

Filme
Persoane