Bruce Willis e primul actor de la Hollywood care vinde drepturile asupra imaginii sale unei companii de inteligență artificială

Compania este specializată în crearea de filme cu ajutorul inteligenței artificiale (AI)

UPDATE: Bruce Willis neagă că ar fi vândut drepturile pentru utilizarea fizionomiei sale.

Bruce Willis, celebru pentru rolurile de acțiune și pentru seria Greu de ucis/Die Hard, devine primul actor de la Hollywood care vinde drepturile asupra imaginii sale unei companii de inteligență artificială, scrie itv.com.

Tehnologia inteligenței artificiale a fost folosită pentru a plasa capul lui Willis, reconstruit computer generated, pe o dublură a unui corp. Scopul a fost obținerea unei dubluri a actorului pentru o reclamă la telefoane în Rusia.

Actorul din Greu de ucis a devenit, așadar, primul star de Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii unei companii de tehnologie digitală, una care este specializată în crearea de filme cu ajutorul inteligenței artificiale (AI). Firma Deepcake are acum dreptul de a folosi imaginile în mișcare ale actorului și cele în care vorbește din producțiile TV și film.

Deepcake și-a propus să devină cea mai mare agenție de impresariat a lumii, reconstituind prin inteligență artificială atât imaginile unor actori în viață cât și ale unora defuncți.

Actorul, în vârstă de 67 de ani, și-a anunțat pensionarea în martie, după ce a fost diagnosticat cu afazie. Boala afecteaza vorbirea și limbajul. Deepcake și-a propus să devină cea mai mare agenție de impresariat a lumii, reconstituind prin inteligență artificială atât imaginile unor actori în viață cât și ale unora defuncți.

CEO-ul agenției, Maria Chmir, susține că sunt în derulare discuții similare cu studiouri de film și cu deținătorii drepturilor unor actori defuncți, declarând: „Creăm dublurile digitale ale unor celebrități, iar procesul de producție nu necesită prezența fizică, pe platou, a acesteia... Asta înseamnă că Charlie Chaplin și Kevin Hart pot apărea acum în același cadru...”

Compania deja folosește imaginea lui Willis pe site-ul web, atașându-i figura și vocea mai multor reclame. Tehnologia inteligenței artificiale a fost explorată în cadrul unui documentar TV, Tech to the Future, care a studiat cum actorii și actrițele defuncte pot fi readuși la viața. Sandro Monetti, regizorul documentarului, a declarat că tehnologia AI poate „completa” industria filmului, adăugând „Deepcake își dorește o felie mare din banii Hollywood-ului”

Persoane