Campionul lui 2024: Inside Out 2 are cel mai bun debut global al anului

Animaţia Pixar a încasat 155 de milioane de dolari în primul weekend, aproape dublă faţă de Dune: Partea II

ACTUALIZARE: În România, Inside Out 2 are al patrulea cel mai bun debut al anului, cu peste 2 milioane de lei încasări.

Americanilor le plac emoţiile: deşi analiştii de la Hollywood au prevăzut un debut financiar situat între 80 şi 90 de milioane de dolari pentru Inside Out 2, entuziasmul provocat de continuarea hitului din 2015 a dus la încasări de 155 de milioane şi cel mai bun weekend de lansare al anului. Spre comparaţie, alte blockbustere lansate anul acesta au avut încasări aproape la jumătate în primul weekend, 82 de milioane pentru Dune: Partea II şi 80 de milioane pentru Godzilla x Kong: The New Empire.

Conform Variety, a trecut aproape un an de când un debut american a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari: în iulie 2023 Barbie debuta cu 162 de milioane de dolari. Succesul lui Inside Out 2 este impresionant şi în istoria Pixar: filmul se clasează pe locul doi în topul celor mai bune lansări ale companiei, întrecut doar de Incredibles 2, care încasa 182 de milioane de dolari în weekend-ul de debut în 2018.

Înainte de pandemie, sezonul estival începea încă din aprilie, filmele cu supereroi având starturi de peste 100 de milioane de dolari. Eşecul unor continuări aşteptate, precum Furiosa: A Mad Max Saga şi Bad Boys: Ride or Die, care au avut încasări în primul weekend de 26, respectiv 56 de milioane de dolari, i-a făcut pe analişti să se întrebe când (şi chiar dacă) va veni de fapt vara în cinematografe.

Citeşte aici cronica filmului Inside Out 2.

Filme