Ce crede Michael Keaton despre megadezastrul Batgirl

Reacţia surprinzătoare a lui Keaton după ce filmul în care juca un rol principal a fost anulat

În august 2022, studiourile Warner au luat poate cea mai surprinzătoare decizie din istoria recentă a filmelor cu supereroi: deşi Batgirl fusese deja filmat şi cheltuise aproape integral un buget de 90 de milioane de dolari, studiourile au decis să renunţe complet la premieră. Vestea a luat fanii prin surprindere, aceştia abia aşteptând să-l vadă pe Michael Keaton revenind într-un rol emblematic al carierei, cel al lui Batman, alături de o Batgirl interpretată de Leslie Grace.

Într-un interviu acordat publicaţiei GQ şi citat de Variety, Keaton spune că decizia Warner nu i-a provocat cine ştie ce reacţie. "Indiferent ce ar fi făcut [studiourile], nu mi-ar fi păsat". Actorul a menţionat, totuşi, că a primit un onorariu "gras" pentru rolul său. Revenind întrucâtva asupra poziţiei sale, Keaton a spus că i-a părut mai rău pentru regizorii filmului, Adil El Arbi şi Bilall Fallah, pentru care Batgirl ar fi trebuit să fie o catapultă în carieră.

După ce l-a interpretat pe Omul liliac în Batman (1989) şi Batman Returns (1992), ambele regizate de Tim Burton şi ambele considerabile succese de casă, Keaton a revenit la personaj în 2023 în The Flash (foto), al cărui eşec financiar s-a aflat printre motivele pentru care studiourile Warner au decis să schimbe strategia în ceea ce priveşte producţiile sale cu supereroi din benzile desenate DC.

Cu această ocazie, Keaton a rememorat şi reacţia furibundă a fanilor DC când s-a anunţat că îl va interpreta pe Batman în filmul din 1989. Conform Variety, peste 50.000 de scrisori au fost trimise de fani pentru a condamna alegerea actorului pentru supereroul lor favorit. Michael Keaton va reveni în atenţie la sfârşitul lunii, când Beetlejuice Beetlejuice are premiera mondială în cadrul festivalului de la Veneţia, premiera globală, inclusiv în România, urmând pe 6 septembrie.

Filme
Persoane