Netflix
×
Utilizator
×

Ce facem în weekend? Cinci idei de petrecere a timpului liber

Putem urma un curs intensiv de tobe africane - sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 15:00

Vineri, concert

În data de 21 noiembrie, la Arenele Romane, BestMusic prezintă prima ediţie a festivalului Shine cu un lineup compus din opt artişti de stiluri diferite, de la rock alternativ, la hip hop la DJ. Evenimentul va începe la orele 19:00 şi se va încheia în zori, însemnând nu mai puţin de nouă ore de muzica pentru toate gusturile. Showul are loc în cort încălzit. De asemenea, organizatorii anunţă prezenta pe afiş şi a producătorului de muzică electronică, Resse.

Sâmbătă, târg de carte

Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, cel mai longeviv şi mai îndrăgit eveniment dedicat cărţii din ţara noastră, are loc până pe 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

Sâmbătă, workshop

Ceainăria Cinci (Strada Olimpului nr. 13) ne propune un Curs de tobe africane sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 15:00. Acest workshop îşi propune să ne introducă în lumea tobelor africane, să descoperim diferite ritmuri si noţiuni teoretice de bază, şi de ce nu, să ne relaxeze si să ne facă să zâmbim, eliminând tensiunile acumulate pe parcursul unei saptamani de scoală sau de job.

Duminică, teatru

Duminică, 23 noiembrie, de la ora 19:00, Teatrul Nottara - Sala Horia Lovinescu vă propune Mult zgomot pentru nimic, o fugă într-o lume colorată, unde există bine şi rău, dar unde, evident, binele învinge. E una dintre primele comedii ale lui Shakespeare; e vorba despre iubire, despre trădare, despre prietenie, despre intrigi şi despre ura fără motiv, totul într-o notă tonică, plină de prospeţime şi neprevăzut. Oricum, împletitura dramaturgică are un fir poliţist, un fir tragic, un fir comic-grosier, un fir comic-romantic, dar şi un fir al limbajului inteligent şi strălucitor, cu noduri de calambururi şi jocuri de cuvinte, rezultând o lucrătură densă, de viaţă palpitantă. 

Duminică, salon de artă decorativă

Tapiserie, imprimeuri textile, colajul textil, broderia, tehnicile mixte, forme artistice decorative din metal, ceramică şi sticlă, care au cunoscut în ultimele decenii o dezvoltare spectaculoasă în spaţiul artistic românesc, pot fi văzute până duminică inclusiv la Salonul Naţional de Artă Decorativă, Muzeul Național Cotroceni. Muzeul Naţional Cotroceni este singurul muzeu care organizează o asemenea manifestare la nivel naţional, principalul obiectiv, fiind acela de a promova arta contemporană românească şi de a valorifica potenţialul creator al artiştilor din România.