Ce noi teritorii și povești se vor sonda în viitor în cadrul Universului Cinematografic Marvel

Cum Avengers 4 încheie o poveste de 11 ani care se întinde pe parcursul a 22 de filme, Faza 4 de la MCU va arăta cu totul și cu totul diferit, scrie publicația ScreenRant

Odată cu lansarea Avengers: Infinity War - Part II /Avengers 4, Studiourile Marvel încheie un capitol important al Universului Cinematografic Marvel. De-a lungul ultimilor zece ani, MCU (Marvel Cinematic Univers) a construit un singur univers dominant. Filmele au fost axate, în cea mai mare parte, în jurul celor șase Avengeri inițiali: Iron Man, Captain America, Thor, Văduva Neagră, Hulk și Hawkeye. Încă de prima dată când cei șase au făcut echipă în The Avengers, devenise clar că ultimul cuvânt îl va avea Thanos, titanul nebun, așa cum sugerau scenele de după genericul de final. Duzini de alte personaje au apărut de atunci, însă Avengerii inițiali și Thanos au rămas piesele de rezistență ale universului Marvel.

Majoritatea Avengerilor din echipa inițială nu vor mai fi cu noi, vor apărea The Eternals

Două dintre poveștile din materialul-sursă, benzile desenate, au avut cea mai pregnantă influență asupra filmelor. Infinity Gauntlet (creația lui Jim Starlin), de la începutul anilor 1990, a fost o sursă majoră de inspirație, scrie screenrant.com. Dar și seria „Infinity” din 2013, creația lui Jonathan Hickman, a fost o sursă importantă. Însă, odată ce povestea se va încheia, cu lansarea Avengers 4, MCU trebuie să sondeze noi teritorii și povești.

Faza 4 de la MCU trebuie să pornească o poveste cu totul nouă, dar către ce subiecte își vor îndrepta atenția studiourile? Cum Avengers 4 încheie o poveste de 11 ani care se întinde pe parcursul a 22 de filme, „MCU Phase 4” va arăta cu totul și cu totul diferit, e de părere publicația mai sus citată. Majoritatea Avengerilor din echipa inițială nu vor mai fi cu noi, vor apărea The Eternals. În plus, vor mai fi X-Men și Fantastic Four, care vor fi mărci ale MCU. Mai mult, personaje precum Captain Marvel, Black Panther, Spider-Man și Doctor Strange vor fi tot mai vizibile. Un cross-over major în următoarea perioadă se pare că MCU nu intenționează să aducă pe ecrane, deși câteva evenimente cu potențial din benzile desenate pot fi adaptate în viitor.  

„Annihilation Conquest”

Unul dintre ele ar putea fi adaptarea „Annihilation Conquest”. E vorba de un crossover gândit încă din 2007 de către Dan Abnett și Andy Lanning ca o continuare pentru Annihilation din 2006. Studiourile au încă de pus la punct cele mai importante aspecte ale filmului, așadar va dura ceva timp până acesta va începe producția. Povestea pune specia Phalanx în centrul acțiunii. Aceasta reușește să înrobească rasa Kree și să facă din planeta lor natală, Hala, baza lor operativă. Ultron pune însă stăpânire pe mai multe specii iar preluarea puterii pe Hala e doar începutul. Un grup de mercenari conduși de Ronan the Accuser, o nouă echipă Guardians of the Galaxy și alte personaje galactice vor porni ofensiva contra lui Ultron.  

Viitorul MCU pare să fi plasat în cosmos, așadar un film plasat în cosmos are sens. Un lucru care poate face ca un număr de eroi de pe Pământ să nu mai fie în cărți, deși exact aceiași pași nu l-au oprit pe Spider-Man să ajungă pe Titan în Avengers: Infinity War. Amenințarea lui Ultron și faptul că rasa Phalanx cucerește galaxia pare să fie un eveniment demn de a aduce laolaltă pe toți eroii MCU, dar și un pretext pentru ca filmul să părăsească Pământul.

„Secret Invasion” 

Dacă vorbim de o poveste amplă care cere ani întregi de pregătire, „Secret Invasion” ar putea să fie următorul proiect MCU, scrie ScreenRant. Povestea este din 2008, semnată de către Brian Michael Bendis. „Secret Invasion” spune povestea unei rase inteligente de extratereștri care încearcă să se infiltreze pe Terra furând identitatea diverselor figuri de putere, a oficialilor și a supereroilor. Ineditul povestirii constă în faptul că nimeni nu știe cine a fost personajul cu adevărat, unii au fost extratereștri de ani de zile. Și aceasta se poate întâmpla aproape indiferent de ce personaj este implicat. Ceea ce înseamnă că noile figuri ale MCU care vor apărea în Faza 4 și mai târziu pot fi protagoniștii unui asemenea proiect.

Acest eveniment are potențialul să schimbe universul la fel ca și decizia lui Thanos, însă elementele de mister din centrul poveștii permit studioului Marvel să o facă într-un mod cu totul nou, iar Marvel o va face prin schimbări subtile derulate de-a lungul a capitole întregi. 

Avengers vs. X-Men

Acest proiect se derulează în jurul unui atac iminent asupra Pământului, în care Captain America și Avengerii vor fi protectorii supereroinei Hope Summers, deși Cyclops (Scott Summers) și o parte din X-Men cred altceva. Acesta este începutul unui conflict într-un efort îndreptat împotriva Phoenix, din care vor câștiga Cyclops, Emma Frost, Namor, Colossus și Magic. De aici încolo, cei cinci ajung la putere iar cele două grupuri de supereroi ajungând în conflict. Pe măsură ce Disney va obține drepturile asupra supereroilor 21st Century Fox, mutanții vor ajunge sub umbrela MCU.

Planurile lor pentru X-Men urmează însă a fi dezvăluite. Dinamica de grup și relațiile cu restul eroilor MCU vor ieși la iveală, subliniind modul diferit de gândire al fiecărui grup, scrie ScreenRant. În esență, e vorba de o versiune mai amplă a Captain America: Civil War, însă fără un erou negativ. Ar fi un film despre o echipă de supereroi contra unei alte echipe de supereroi.

Care din variantele de scenarii de mai sus vi se pare mai atractivă?

Filme