Cele mai aşteptate filme din a doua jumătate a anului

Iată zece blockbustere care te-ar putea surprinde până la sfârşitul lui 2024

Doar unul dintre cele zece filme de mai jos are un scenariu original, toate celelalte fiind continuări, remake-uri sau ecranizări de jocuri video, ceea ce dovedeşte că tendinţa îngrijorătoare de acum un deceniu a devenit generalizată la Hollywood: marile studiouri de film au o extraordinară reticenţă în a-şi testa publicul cu poveşti noi, preferând să le recicleze pe cele vechi. Acestea fiind spuse, sunt toate şansele ca multe dintre filmele de mai jos să-i satisfacă pe spectatori, chiar dacă unele dintre ele vor dezamăgi...

Deadpool & Wolverine - 26 iulie
Acest al treilea film Deadpool pare un pariu sigur. Nostalgicii se bucură de revenirea lui Hugh Jackman la rolul care i-a dominat aproape întreaga carieră (actorul l-a intepretat prima oară pe Wolverine în anul 2000), iar amatorii de umor irevenţios abia aşteaptă noile replici asezonate din plin cu înjurături şi glume obscene. Un plus al filmului ar putea fi şi Peggy, "cel mai urât câine din Marea Britanie", de văzut în rolul lui Dogpool, aghiotantul canin al eroului titular.

Borderlands - 9 august
Ecranizare a celebrului joc video omonim lansat în 2009, filmul lui Eli Roth se bucură de o distribuţie ieşită din comun (Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Gina Gershon şi Jamie Lee Curtis, cărora li alătură actorul germano-român Florian Munteanu) şi promite să fie o explozivă aventură spaţială plină de efecte speciale şi violenţă. Blanchett o interpretează pe Lilith, o femeie care se întoarce pe planeta de baştină pentru a pune mâna pe o inestimabilă comoară. Pentru a-şi mări şansele de succes, Lilith se aliază cu mai mulţi localnici, dar sunt mari şanse ca aceştia mai mult s-o încurce...

Alien: Romulus - 16 august
Noile filme din seria Alien au fost nişte dezamăgiri, dar sunt câteva argumente că franciza ar putea reveni la viaţă cu noul sequel, Romulus. În primul rând, în cronologia seriei acţiunea are loc între evenimentele dintre Alien (1979) şi Aliens (1986), iar povestea nu are ambiţia de a completa mitologia seriei, mulţumindu-se se arunce un grup de tineri exploratori spaţiali faţă în faţă cu periculoşii xenomorfi. În al doilea rând, regizor este Fede Álvarez, care a dovedit că ştie să construiască tensiune şi suspans cu hitul său Don't Breathe, care în 2016 încasa aproape 160 de milioane de dolari la un buget de nici zece milioane. Un alt plus ar putea fi Cailee Spaeny, actriţă laureată cu trofeul de interpretare la ediţia de anul trecut a festivalului de la Veneţia pentru rolul titular din filmul biografic Priscilla.

The Crow - 30 august
Răzbunarea este arma prostului, spune o celebră vorbă. În acelaşi timp, răzbunarea este şi cel mai eficient motor pentru a anima action-uri violente (un alt exemplu din această listă este Gladiator II). La trei decenii de la filmul original - a cărui producţie a rămas în memoria publică şi din cauza morţii accidentale a actorului principal, Brandon Lee, ucis la doar 28 de ani de o armă de recuzită - rolul titular este preluat de Bill Skarsgård, care a dovedit o extraordinară abilitate de a-şi controla mimica şi mişcările corpului în interpretarea înfiorătorului Pennywise din cele două filme It. Pe Skarsgård îl vom reîntâlni în ianuarie în rolul titular din Nosferatu (poţi vedea trailerul aici).

Wolfs - 20 septembrie
Unicul film cu o poveste originală din această listă, comedia de acţiune îşi trage seva din celebra prietenie dintre Brad Pitt şi George Clooney, acum interpreţii unor fixeri - infractori care folosesc orice metodă pentru a şterge urmele unor fărădelegi - tocmiţi să rezolve aceeaşi problemă. Obişnuiţi să lucreze pe cont propriu (titlul românesc al filmului este Lupii singuratici), cei doi sunt forţaţi să colaboreze, ceea ce îi va arunca într-o mulţime de situaţii neaşteptate, ei având la tot pasul oportunităţi să se saboteze reciproc. Este prima oară când Pitt şi Clooney apar împreună pe ecran de la Burn After Reading, filmul din 2008 al fraţilor Coen. Desigur, cei doi actori au jucat împreună şi în trilogia Ocean's.

Joker: Folie à Deux - 4 octombrie
Realizat cu un buget de 55 de milioane de dolari în 2019, Joker avea să încaseze peste un miliard de dolari. Sequelul este cel mai misterios film din această listă, pentru că deocamdată nu ştim decât premisa: după ce îl ucide în direct pe Murray Franklin (Robert De Niro) în primul film, Arthur Fleck este internat la ospiciul Arkham, unde o cunoaşte pe Harleen Quinzel (Lady Gaga). Cei doi vor împărtăşi mai multe episoade de delir în doi (titlul în franceză se traduce prin "nebunie în doi" şi este chiar termenul folosit în psihiatria franceză pentru a denumi o formă de psihoză colectivă, "contagioasă"). Etichetat drept un muzical, Joker 2 are cele mai mari şanse să surprindă şi să impresioneze dintre filmele din această listă.

Venom: The Last Dance - 25 octombrie
După un sequel primit mult mai rece decât filmul original, seria Venom pare să revină la formă cu a treia parte, Ultimul dans. Trailerul lansat în iunie este spectaculos şi promite o provocare pe măsură pentru Eddie Brock (Tom Hardy) şi simbiotul extraterestru, împotriva lor părând să se coalizeze atât autorităţile umane, cât şi o invazie a semenilor simbiotului. Conform declaraţiilor lui Tom Hardy, Ultimul dans reprezintă despărţirea sa de Venom. Şi reprezentanţii companiei de producţie Sony Pictures au prezentat filmul drept sfârşitul trilogiei şi nu doar o nouă parte dintr-o serie mai longevivă.

Gladiator 2 - 15 noiembrie
Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Gladiator II a lansat zilele trecute un trailer ce face lumină în oceanul de mister ce a învăluit acest cel mai aşteptat sequel al anului. Ridley Scott pare să nu fi precupeţit niciun efort pentru a aduce pe ecran atât o Romă antică somptuoasă, cât şi violentele lupte între gladiatori din giganticul Colosseum. În imaginile făcute publice, printre oponenţii gladiatorilor se vor număra un rinocer dezlănţuit, dar şi crocodili letali ce se deplasează cu repeziciune în arena inundată. În acelaşi timp, povestea pare să recicleze părţi importante din filmul original, propunând un nou protagonist în căutarea răzbunării.

Kraven the Hunter: 13 decembrie
Pentru fiecare succes de casă din seria antieroilor Marvel a existat şi un eşec răsunător precum Morbius sau Madame Web. Unde se va situa Kraven the Hunter? Este imposibil de prezăzut acum, dar filmul cu Aaron Taylor-Johnson este lungmetrajul cu cel restrictiv rating din întreaga serie, ceea ce creşte posibilităţile privind confruntările violente. Şi este ceva ataşant în antieroul în atât de strânsă comuniune cu natura, încât animalele îl ajută să-şi urmărească prada umană. Ariana DeBose, actriţă laureată cu Oscar pentru rolul secundar din noul West Side Story, o interprează pe Calypso, iubita lui Kraven, ale cărei superputeri sunt în strânsă legătură cu superstiţiile voodoo.

Mufasa: The Lion King - 20 decembrie
În 1994, compania Disney impresiona cu animaţia tradiţională The Lion King, iar 25 de ani mai târziu publicului i s-a oferit fix aceeaşi poveste, de această dată animată fotorealist pe calculator. Deşi a existat temerea că publicul nu va gusta un film care mai putea surprinde doar vizual şi nu narativ, cifrele au contrazis această temere, remake-ul încasând colosala sumă de 1,66 miliarde de dolari şi devenind animaţia cu cele mai mari încasări din istorie. Mufasa: The Lion King este simultan prequel şi sequel şi explorează ascensiunea lui Mufasa, tatăl lui Simba, până la statutul de rege-leu.

Filme