Netflix
×
Utilizator
×

Cine mai votează cu Eddie Murphy?

După chixul cu Anne Hathaway şi James Franco, producătorii Oscarului fac din nou o alegere temerară

Formula "tineri şi frumoşi, fără experienţă" nu a fost una salutară pentru Gala Oscar 2011, când Anne Hathaway şi James Franco au făcut una dintre cele mai plicticoase prezentări a premiilor din întreaga istorie de 83 de ani a Oscarurilor. Producătorii au riscat şi, în parte, ... au pierdut. De aceea, pe 24 ianuarie 2012, va fi scos de la naftalină unul din cei mai simpatici actori de comedie ai marelui ecran, Eddie Murphy. Este el asul din mânecă, sau o nouă alegere temerară?

Hârşit în roluri care au adus hohote de râs spectatorilor, actorul va aduce în faţa televizoarelor şi audienţa de culoare. Un alt factor în alegerea lui Murphy este faptul că a colaborat recent cu producătorul Oscar 2012, Brett Ratner, la filmul Tower Heist. Dar oare steaua lui Murphy nu e deja apusă? A stat atât de multă vreme pierdut prin Pluto Nash-uri,  Daddy Day Care-uri, Norbit-uri, încât ultimul rol în care l-am văzut - Dreamgirls (2007) - deosebit de complex, cu puternice accente dramatice, l-a făcut să piardă Oscarul pentru interpretare în faţa lui Alan Arkin, cu un personaj uşor de dat uitării în Little Miss Sunshine. Alegerile de roluri pe care le-a făcut pur şi simplu i-au scăzut din popularitate.

Dacă cea mai pregnantă amintire pe care o păstrăm de la Oscar 2011 e prezentarea dezamăgitoare a actorilor Anne Hathaway şi James Franco, faţă de care eram entuziaşti, fiind actori în plină ascensiune, ne întrebăm cât de mulţumit este publicul cu vestea unei gale prezentate de Eddie Murphy, pe care nu l-a mai văzut pe ecrane de patru ani. Pe de altă parte, e adevărat, Murphy ar fi capabil să distreze o audienţă mondială, într-un show live.

Hathaway şi Franco au excelet în montajele video care au precedat şi presărat Gala Oscar 2011, dar nu au reuşit să ridice prin propria prestaţie replicile plate pe care le aveau de spus în prezentarea live. Hatthaway era în primul rând lipsită de naturaleţe. Părea că se distrează de una singură pe scenă, afişând un zâmbet montat de o parte şi de alta a urechilor, iar Franco a fost fără sare şi piper, nici măcar când s-a costumat în Marilyn Monroe, deşi ca actor e adorabil. Iată ce crede Brett Ratner, unul dintre producătorii Oscarurilor de anul viitor, despre şansele lui Murphy de a fi perfect ca prezentator: “Eddie este un geniu al comediei, una dintre cele mai valoroase şi mai remarcabile voci are au evoluat vreodată pe scenă. Cu dragostea sa pentru filme, experienţa sa în a contura personaje de neuitat şi interpretările sale live legendare – mai ales pe scenă – sunt convins că va da spectacolului pe care eu şi Don [Micher - n.red] vi-l vom aduce în luna februarie, emoţie, spontaneitate şi multă bună dispoziţie”.

Vedeta din Profesorul Trăsnit şi Poliţist în Beverly Hills şi-a început cariera în 1975 în calitate de comediant. În 1980, Murphy s-a alăturat echipei de la ,,Saturday Night Live”. Fiu de poliţist din Brooklyn, decedat în misiune pe când Eddie avea doar opt ani, a fost crescut în clasa mijlocie din Hempstead de mama sa şi tatal vitreg. Fiind un "clovn" înnăscut, în timpul liceului a fost votat cel mai popular elev. Murphy avea 19 ani când a fost angajat ca actor de rezervă într-o comedie difuzata la NBC, Saturday Night Live. Apoi Murphy a fost distribuit în comedia cu accente dramatice 48 Hours şi iatĂ, un star de opt milioane de dolari per film se născuse. Actorul îşi urmează triumful cinematografic cu Trading Places, realizat în 1983, în acelaşi an în care câştigă un premiu Grammy. În 1984, avea propriul său film: Beverly Hills Cop, unul dintre cele mai văzute ale deceniului. Trecând în noul mileniu, Murphy realizează Nutty Professor II: The Klumps (2000), iar în anul 2001 Dr. Dolittle 2. În acelaşi an, avea să-şi folosească vocea într-un film animat, era măgăruşul din Shrek.

Filme
Persoane