Cinevorbește by Cinemagia: interviu cu protagoniștii serialului documentar How I Got Here, Gabriela și Aleck Covaci

Gabriela Covaci, o emigrantă româncă stabilită în Canada din 2003, și fiul său, Aleck, au fost subiectul episodului 7, din sezonul 2 al serialului documentar How I Got Here.

Docuseries-ul How I Got Here este o producție canadiană FORTÉ Entertainment ce prezintă tineri născuți în Canada și Statele Unite care se întorc împreună cu părinții lor în țările de origine.

Serialul dezvăluie poveștile unice ale unor oameni care au imigrat în America de Nord din toate colțurile lumii, afișând atât viețile lor de zi cu zi, cât și călătoria înapoi către locurile de origine, încurajându-i pe părinți să le arate copiilor pământurile natale.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by How I Got Here | BYUtv (@howigotheretv)

Citește și povestea emigrării lor în Canada: ”Cât încă mai există o casă părintească în care te poți întoarce, ești acasă!” Povestea impresionantă a româncei care a lăsat tot și a plecat din România în 2003

În fiecare episod, tinerii întreprind activități tradiționale, de la a savura gastronomia locală, la a intra în contact cu comunitatea din care făceau parte părinții, descoperind în final sacrificiile realizate de familiile lor.

Documentarul îmbină stilul participativ cu interviuri de tipul talking heads în care membrii familiei discută despre experiențele pe care le-au trăit, adăugând mai mult context. De asemenea, producătorii How I Got Here influențează într-o mică măsură călătoria întreprinsă de protagoniști, rugând participanții să realizeze tot felul de activități care pot provoca nostalgie și emoții puternice.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by How I Got Here | BYUtv (@howigotheretv)

 

În episodul 7 din sezonul 2, denumit "Romania: A Secret Departure" (România: O plecare secretă), este adusă în prim-plan povestea Gabrielei Covaci și a fiului ei, Aleck, născut în Canada. Aceștia trăiesc în Ontario, Toronto, iar în timp ce Gabriela lucrează în educație și dezvoltarea carierei, Aleck este un tânăr pilot. Acesta își prețuiește rădăcinile românești, dar nu cunoaște foarte multe despre trecutul mamei sale. Episodul ilustrează călătoria celor doi în România, Aleck aflând mai multe despre greutățile pe care le-a depășit familia sa și îmbrățișându-și identitatea.

În acest episod Cinevorbește by Cinemagia, Gabriela și Aleck Covaci povestesc despre cum au ajuns să fie protagoniști în How I Got Here, despre momentele memorabile din timpul filmărilor, dar și despre cele mai mari provocări pe care le-au avut de înfruntat.

 

 

Citește și: ”Cât încă mai există o casă părintească în care te poți întoarce, ești acasă!” Povestea impresionantă a româncei care a lăsat tot și a plecat din România în 2003