Colin Firth, candidat la titlul de „Sir”

Regina Marii Britanii l-ar putea onora pe actor cu titlul de cavaler în cadrul festivităţilor aniversare din iunie

E deja un nobil în ochii multora dintre conaţionalii săi. Prestaţia „regală” din The King’s Speech i-a adus, printre numeroase alte premii, un Oscar, un Glob de Aur şi un premiu BAFTA. Regina Marii Britanii s-a declarat emoţionată de film şi încântată de interpretarea lui Firth şi acum, conform publicaţiei engleze Daily Mail, l-ar putea onora într-adevăr cu titlul de cavaler.

Actorul face parte dintre cei cărora regina Elisabeta a II-a le-ar putea oferi titlul de „Sir” în cadrul festivităților ce vor avea loc cu ocazia aniversării zile sale de naştere. Firth a adus ieri în Anglia statueta câştigată la Hollywood şi va avea de aşteptat până în iunie pentru a afla dacă nominalizarea sa de acum se va transforma într-o onoare regală.

O sursă apropiată familiei regale a menţionat că sunt şanse mari ca actorul de 50 de ani să devină „Sir Colin”, iar casele de pariuri dau şi ele cote mari de câştig pentru titlul ce ar putea fi obţinut de actor.

Discursul regelui, care a primit şi Oscar-ul pentru cel mai bun film şi regie – Tom Hooper – a fost vizionat de regină în regim privat, aceasta declarând-se încântată de peliculă şi de interpretarea lui Firth.

„Colin a fost un mare ambasador al Marii Britanii de-a lungul carierei sale, iar emoţionanta sa portretizare a regelui George al VI-lea i-a adus multă consideraţie din partea familiei regale – şi, bineînţeles, din partea multor fani ai filmului”, a mai declarat sursa pentru Daily Mail.

Persoane