Comedia de acțiune Stuber, din 12 iulie la cinema

Dave Bautista, polițist temperamental, face echipă cu un taximetrist plângăcios în comedia de acțiune Stuber

Un șofer trăsnit și un polițist imens fac echipă în cea mai așteptată comedie a verii, Stuber. Șoferul de taxi Stu încearcă să-și păstreze rating-ul de 5 stele, în timp ce detectivul Vic îl face complice la o misiune secretă. O combinație neașteptată, între doi tipi care nu puteau fi mai diferiți, din 12 iulie pe marile noastre ecrane

Vic Manning (Dave Bautista) este un detectiv alfa, de școală veche, divorțat, căsătorit cu slujba pe care o are și care își neglijează îndatoririle părintești pe care le are față de fiica sa, Nicole. Anii în care și-a folosit corpul masiv pentru a duce la capăt misiuni s-au dus demult, însă el face orice pentru a-și testa limitele. Alergic atât la conversații, cât și la tehnologie, Vic are un temperament puternic și îi place la nebunie să tragă cu pistolul. O combinație pe care toată lumea o iubește atunci când vine vorba de un polițist!

Într-o zi, după ce părăsește cabinetul doctorului în urma unei intervenții la ochi, Vic primește o informație cu privire la locul unde s-ar afla vânzătorul de droguri care l-a ucis pe partenerul său. Din păcate, Vic nu poate să vadă absolut nimic, chiar dacă o balenă s-ar afla în fața lui. Având ochii în ceață și fiind incapabil să conducă singur, Vic cheamă un... Uber.

Comanda o preia Stu (Kumail Nanjiani), un milenial vorbăreț, blând și căruia nu îi place să își asume riscuri. El lucrează într-un magazin de articole sportive, în timp ce are un job part-time ca șofer Uber pentru a putea strânge suficienți bani încât să deschidă o sală de spinning, pentru a o putea cuceri pe fata visurilor sale. Un plan care desigur că nu va funcționa. El va face orice este necesar pentru a-și păstra ratingul de cinci stele.

Pot acești doi barbați, extrem de diferiți să împartă un Nissan Leaf în timp ce vânează traficanți de droguri în Los Angeles?

Producătorul Nicholas Thomas explică: „Începem cu acest polițist Vic, al cărui partener a fost ucis și el a căutat să se răzbune de ani de zile. Și se întâmplă ca în ziua în care are operația la ochi să găsească ocazia de a-l prinde pe tipul cel rău. Nu exista nimic asemănător cu umanizarea unui super-erou, oferindu-i o vedere neclară, care nu numai că îi determină dezorientarea hilară, dar care îi arată și vârsta și vulnerabilitatea, care asociate cu dimensiunile și forța lui fac situația să fie și mai amuzantă”.

Umorul filmului provine din diferențele dintre Vic și Stu, doi tipi care nu puteau fi mai diferiți. Stu este un bărbat sensibil, care se bazează pe empatia și spiritul său. El plânge atunci când se uită la filme. Și la emisiuni TV. Pentru a fi sinceri, el plânge cam din orice. Între timp, Vic este un mascul alfa, plin de mușchi, care crede că sentimentele sunt pentru femei și pentru copiii sub trei ani. O dată ce ai patru ani, e timpul să te maturizezi. Există, de asemenea, diferența de generație. Stu este un milenial care trăiește în social media, în timp ce Vic crede că „Snapchat” este atunci când un drogat încearcă să-ți muște nasul în timpul unei interogări. Thomas spune: „Cred că am nimerit cu toții un șofer Uber ca Stu. Are toate tipurile de tratații. Are gume, bomboane mentolate, mini sticle de ape, toate tipurile de dispozitive de încărcare diferite. Și speră cu disperare să obțină cinci stele de la tine. Stu și ratingul său de cinci stele reprezintă un întreg”.

Regizorul Michael Dowse afirmă: „Toată lumea a fost într-un Uber și a nimerit un șofer care face conversații triviale, care vorbește încontinuu și care vrea mereu să-ți facă pe plac, iar acesta este Stu. El încearcă să mulțumească pe toată lumea, luând în plus curse Uber pentru a încerca să finanțeze visul tipei pe care vrea să o cucerească. E un tip muncitor. Un tip foarte amabil, dar care nu și-a găsit pasiunea și încă nu a descoperit cu adevărat cine este”.

 

Filme
Persoane