Comic-Con, târgul blockbusterelor

De joi vom afla detalii noi despre premierele lui 2013

Diseară vor începe proiecţiile şi evenimentele Comic-Con, convenţia găzduită de oraşul american San Diego ce te va conecta la mai toate titlurile mari aşteptate pentru sfârşitul lui 2012 şi pentru întreg anul 2013. Este evenimentul care strânge laolaltă oameni din întreaga industrie cinematografică şi, cei mai importanţi, cei mai pătimaşi fani ai diferitelor personaje aşteptate să migreze pe marele ecran.

Despre Comic-Con se spune că e în stare să "facă" un film, adică să-l transforme într-un adevărat succes încă dinainte de lansare. Cum publicul convenţiei este format de obicei din fanii cei mai împătimiţi (cine altcineva ar fi în stare să stea la coadă câte cinci ore pentru a vedea primele imagini din The Hobbit, Pacific Rim sau Iron Man 3?), comentariile lor pozitive în reţelele de socializare pot da naştere unui curent de opinie în stare să crească nerăbdarea cu care este aşteptată o anumită producţie.

Convenţia nu înseamnă doar imagini în avanpremieră, ci şi întâlniri cu şi autografe primite de la staruri. Unul dintre marile nume aşteptate la ediţia ce începe diseară este Arnold Schwarzenegger, care îşi va face revenirea oficială la Comic-Con, într-o prezentare a noului său film, Eroi de sacrificiu 2. Cu atâtea ştiri despre eventuale noi proiecte ale lui Arnie, doar confirmarea de pe propriile lui buze îi va face pe fani să creadă că starul action chiar intenţionează să revină pe marele ecran.

Printre cele mai misterioase producţii aşteptate la Comic-Con se numără Elysium, noul film al lui Matt Damon, cu Jodie Foster în rol de extraterestră (care va veni să prezinte detalii despre producţia aşteptată pe 1 martie 2013). Cu această ocazie vom afla cu siguranţă mai multe despre subiectul SF-ului lui Neill Blomkamp (transformat într-o celebritate de apreciatul District 9), a cărui acţiune are loc în viitorul îndepărtat, pe o planetă extraterestră.

Inainte de Comic-Con, marile studiouri oferă frânturi de informaţie despre viitoarele blockbustere. De exemplu The Hobbit: An Unexpected Journey a lansat zilele trecute un nou poster, dar la convenţie fanii vor avea ocazia să vadă imagini în premieră şi să confirme îngrijorarea presei internaţionale care a scris acum câteva luni, după un eveniment dedicat exclusiv presei şi distribuitorilor din lumea întreagă, că decizia de a filma ecranizarea după Tolkien cu 48 de cadre pe secundă face producţia lui Peter Jackson să arate nenatural, ca un film de televiziune.

Django Unchained o să aibă parte de un eveniment special, iar Marvel o să arunce asupra fanilor o avalanşă de informaţii privind Iron Man 3, Thor 2 şi probabil Ant-Man, proiectul în regia lui Edgar Wright. E posibil ca la Comic-Con să se anunţe şi regizorii continuării lui Captain America şi să fie se dea detalii despre Guardians of the Galaxy, o nouă aventură Marvel aşteptată nu mai devreme de 2014.

Man of Steel o să aibă parte de un eveniment special, iar Pacific Rim, SF-ul despre extratereştrii gigantici ce atacă Terra, ieşind din apele oceanelor, ceea ce face omenirea să riposteze cu ajutorul unor roboţi la fel de gigantici, o să se arate pentru prima oară publicului, după ce zilele trecute a fost lansat un poster care sugerează dimensiunile colosale ale roboţilor ce trebuie să ţină piept atacului. Fanii filmelor horror se vor delecta cu Silent Hill: Revelation 3D, continuarea succesului din 2006. Cei care aşteaptă Dredd cu nerăbdare (şi pot merge la San Diego) ar trebui să se bucure, căci filmul va fi proiectat cu mai bine de două luni înainte de premiera programată pentru 21 septembrie.

Cinemagia o să te ţină la curent cu cele mai noi informaţii lansate în timpul convenţiei.

Filme
Persoane