Corneliu Porumboiu şi Marian Crişan te învaţă scenaristică

Primele sesiuni de lucru, pe 10 şi 12 septembrie, încep la ora 10, în sediul Saga Film din strada Dimitrie Racovita

Două cursuri cu subiectele "Între realitate şi ficţiune" şi "Studiu de caz al filmului A fost sau n-a fost?" vor fi susţinute pe 10, respectiv 12 septembrie de către Marian Crişan, respectiv Corneliu Porumboiu, începând cu ora 10.00 dimineaţa, în sediul Saga Film din strada Dimitrie Racovita, nr. 8.

Ambele cursuri vor dura aproximativ doua ore şi se vor desfăşura în limita locurilor disponibile contra unei taxe de participare în valoare de 50 lei per zi. Organizatorii oferă şi posibilitatea participării la cursuri în calitate de observator, punând la dispoziţia celor interesaţi o adresă de mail la care doritorii trebuie să-şi confirme prezenţa: [email protected].

Aceste cursuri sunt deschise publicului de către atelierului de Scenaristică SECVENŢE (www.ateliersecvente.ro), în parteneriat cu SAGA FILM şi cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Administraţiei Fondului Cultural Naţional. 

Marian Crişan este câştigătorul premiului "Palm d'Or" la Cannes Film Festival 2008 cu scurtmetrajul Megatron, iar lungmetrajul său de debut - Morgen - este propunerea României din acest an la premiul Oscar,  categoria "Cel mai bun film străin". Morgen a primit premiul pentru cel mai bun regizor, dar şi cel pentru interpretare masculină, obţinut ex-aequo de Andras Hathazi şi Yilmaz Yalcin, la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic 2010. Marian Crişan a primit, în august 2010, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, Premiul special al juriului, precum şi Premiul ecumenic pentru filmul Morgen. De asemenea, Morgen a fost recompensat cu marele premiu şi premiul publicului la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film din Europa Centrală, CinEast 2010.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori şi scenaristi ai cinematografiei româneşti contemporane. În 2006 a debutat cu lungmetrajul A fost sau n-a fost? care a devenit unul din filmele de referinţă 
în cultura cinematografică românească şi i-a adus autorului cel mai important premiu pentru un regizor debutant, "Caméra d’Or" la festivalul de la Cannes. Şi următorul său film, Poliţist, adjectiv, a primit recunoaştere la cel mai prestigios festival din Europa, şi a fost distins cu două premii: cel al presei şi premiul juriului de specialitate în cadrul secţiunii Un Certain Regard Cannes 2009.

Persoane