Costume cu "superputeri"

Un costum îl poate ajuta pe cel care îl poartă să fie un supererou, şi poate să-l facă recognoscibil publicului ori cititorilor de benzi desenate. Razele cu energie propulsate din palmele lui Iron Man sau arcul lui Green Arrow sunt adevărate atuuri, ca şi pelerina lui Batman cu care poate zbura sau pe care o foloseşte ca armă.

Costumele sunt cel mai adesea viu colorate: asta ajută la atractivitatea personajului, mai ales că pe costume e vizibil numele sau logo-ul eroului. De exemplu, sigla lui Daredevil e un drăcuşor roşu, costumul lui Captain America are imprimeul steagului american, Spider-Man are un desen cu o pânză de păianjen, în timp ce Batman are cu totul înfăţişarea unui liliac. Obiceiul de a-i reprezenta pe supereroi echipaţi cu măşti şi îmbrăcaţi în costume mulate se pare că îşi are rădăcinile în benzile desenate cu The Phantom, semnate de Lee Falk.

Majoritatea supereroilor au câte un gadget sau câte o armă favorită: de fiecare dată, aceasta devine asociată cu imaginea pe care vor să o transmită: Captain America poartă un scut, Batman o centură specială cu gadget-uri, Thor un ciocan, iar Wonder Woman are "lasoul adevărului". Toate aceste componente ale costumului supereroilor sunt cheia forţei lor supraumane.

Cinemagia vă prezintă astăzi, pentru celebrarea apropiatei premiere a filmului Spider- Man, câteva costume cu... "superputeri".

Costumul lui Spider-Man

Spider-Man capătă superputeri odată ce este muşcat de un păianjen radioactiv. Folosindu-şi talentul său tehnic pentru a-şi completa superputerile cu tot felul de arme şi de accesorii, Spiderman poartă mai multe costume, dintre care o parte au caracteristici speciale. Mănuşile conţin arme care lansează plase de păianjen: o reţea adezivă foarte rezistentă. Trăgaciul se află în palmă: două atingeri scurte cu două degete şi se activează. Odată plasa de păianjen lansată, Spiderman va ajunge de la o clădire la alta, balansându-se pe firele subţiri ale plasei.

Capacităţile de căţărător ale lui Spider-Man au fost explicate prin puterea de a controla mental forţa electrostatică, de unde aderenţa excepţională la orice suprafaţă. Făcând paşii în succesiune rapidă, Spider-Man poate străbate în câteva secunde zonele urbane.

Cu un fir mai gros al plasei de păianjen, Spiderman poate lega infractori (chiar şi pe cei cu superputeri), pentru ca aceştia să fie mai târziu prinşi. Cizmele sunt dintr-un material subţire, ceea ce îi permite lui SpiderMan să se caţere ca un adevărat păianjen: se ţine agăţat doar de tălpile picioarelor.

Cizmele, masca şi mănuşile se pot împacheta şi se pot păstra într-un buzunar special, în timp ce restul costumului său poate fi purtat sub ţinuta de "civil".

Centura cu accesorii şi cu spider-semnale

Spiderman îşi ţine toate echipamentele într-o centură cu accesorii, conţinând rezerve cu lichid pentru plasa de păianjen, spider-trasoare şi bineînţeles aparatul foto.

Filme