Cu ochii pe Ursul: va face din nou istorie la premiile Emmy?

Serialul gastronomic ar putea bate recorduri la cele mai importante premii TV americane

Un scenarist talentat poate porni de la cele mai banale (reîncâlzite?) premise şi crea ceva cu totul captivant. Cine ar fi crezut că Ursul/The Bear (cronica noastră aici), serial despre eforturile de a ţine pe linia de plutire un mic restaurant din oraşul Chicago, va reuşi să devină cel mai premiat serial de comedie (nu, nu e o comedie!) la ediţia din 2023 a premiilor Emmy, egalând celebrul Succession la numărul de premii câştigate? În 2024, serialul creat de Christopher Storer şi disponibil în România pe Disney+ ar putea face din nou istorie, bătând trei recorduri importante.

Atenţie, continuarea acestui articol conţine spoilere privind al doilea sezon al serialului.

În cronica dedicată lui The Bear scriam că "unul din episoadele sale cel mai bine cotate este mai violent verbal şi fizic decât un episod din Urzeala tronurilor..." Iată că acest episod al serialului este şi motivul pentru care publicaţia Variety avertizează că The Bear ar putea bate trei recorduri importante la următoarea ediţie a premiilor Emmy: cele mai multe nominalizări pentru un serial de comedie, cele mai multe nominalizări la categoriile de interpretare şi cele mai multe nominalizări pentru un singur episod din istoria de 76 de ani a galei Emmy.

Episodul al şaselea din cel de-al doilea sezon este intitulat Fishes, are 66 de minute şi este un impresionant flashback în istoria familiei Berzatto. Reamintim că protagonistul serialului este Carmen "Carmy" Berzatto (Jeremy Allen White), un tânăr chef care ar putea lucra în cele mai mari restaurante ale lumii, dar preferă să se întoarcă în Chicago-ul natal pentru a prelua micul restaurant al familiei după ce fratele său, Michael (Jon Bernthal), moare. De-a lungul întregului serial spectatorii primesc aluzii că familia disfuncţională este motivul care l-a făcut pe Carmy să fugă din Chicago şi să înainteze în carieră cât mai departe de casă. În acest episod vedem cât de disfuncţională este familia Berzatto şi motivele pentru care Michael şi Carmy "rezolvă" atât de diferit relaţia lor cu aceasta.

Acţiunea din Fishes are loc cu cinci ani în urmă, când mama lui Carmy, Donna (Jamie Lee Curtis), insistă să gătească şapte feluri de mâncare cu peşte pentru festinul de Crăciun la care vin familia extinsă şi apropiaţii clanului Berzatto. Bob Odenkirk, devenit un star global după apariţia în Better Call Saul, are şi el un rol ofertant în acest episod atât de tensionat încât face ca o încăierare generală într-un bar obscur să pară o opţiune mai confortabilă pentru seara de Crăciun.

Conform Variety, Ursul are şansa să depăşească recordul de 22 de nominalizări înregistrat de sitcom-ul 30 Rock în 2009. De asemenea, ar putea întrece episodul Battle of the Bastards din Urzeala tronurilor, de şase ori nominalizat în 2016. În ceea ce priveşte actorii, John Mulaney, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Gillian Jacobs, Chris Witaske, Jamie Lee Curtis, Jon Bernthal, Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Oliver Platt şi Abby Elliott au cu toţii şanse la nominalizări în categoriile de interpretare, Ursul putând întrece Succession, de 14 ori nominalizat pentru actorie la ediţiile din 2022 şi 2023.

Vom vedea pe 17 iulie, când se anunţă nominalizările, dacă Ursul confirmă aceste aşteptări. Până atunci, ne desparte mai puţin o lună de la premiera celui de-al treilea sezon al serialului. Acesta se va lansa pe 27 iunie şi va fi disponibil şi în România, dar de la o dată ulterioară.

Cea de-a 76-a gală Emmy va avea loc pe 15 septembrie.

Foto: Carmy numărându-şi şansele la Emmy-urile de anul acesta.

Filme
Persoane