Cum a obţinut Benedict Cumberbatch forma fizică perfectă pentru Doctor Strange

Doctor Strange se lansează în România pe 4 noiembrie

Un supererou oarecum diferit în panoplia Marvel datorită puterilor magice acumulate, Doctor Srange nu putea să neglijeze un aspect important în transpunerea sa pe marele ecran – o formă fizică perfectă, justificată în aventurile sale şi de pregătirea în artele marţiale.

Benedict Cumberbatch mărturiseşte că procesul dobândirii unui corp rezistent şi bine lucrat a fost unul îndelungat şi mai blând, în care a ţinut o „dietă shakesperiană”. Actorul a numit aşa perioada de pregătire deoarece atunci când a început antrenamentul lucra în Londra, la Hamlet. Mergea la sală o oră, dimineaţa, după care repeta la Hamlet întreaga zi. Odată ce spectacolul a fost lansat, după ora de antrenament de dimineaţă pleca la studio, pentru a repeta scenele din Doctor Strange. Seara avea reprezentaţie cu Hamlet. „Hamlet ţinea loc de o şendinţă de trei ore de cardio”, a spus Cumberbatch. Însă şi cascadoriile de pe platourile lui Doctor Strange au contat, apoi, în asigurarea formei sale fizice.

„Există metode potrivite de a te antrena şi unele mai puţin indicate. Poţi să faci body-building până îţi distrugi corpul pentru a-ţi sculpta muşchii sau poţi face ce am făcut eu, cu răbdare, într-un timp mai lung şi cu o dietă sănătoasă”, a mai pus actorul.

Doctor Strange va avea premiera în România (în acelaşi timp cu Statele Unite) pe 4 noiembrie. Criticii străini care au vizionat în avanpremieră pelicula s-au declarat până acum cuceriţi de scenele de acţiune şi  efectele vizuale.

Filme
Persoane