De ce fac haz fanii Lord of the Rings de Vladimir Putin?

Preşedintele Rusiei a împărţit inele de aur la o reuniune politică

Pe lângă mesele atât de lungi încât nici nu auzi bine ce spune persoana aşezată la celălalt capăt, Vladimir Putin are o nouă pasiune care l-a transformat în ţinta bancurilor online. La o reuniune a liderilor fostelor ţări sovietice, preşedintele Rusiei a împărţit nouă inele de aur. Nu ştim dacă trimiterea la Stăpânul inelelor a fost intenţionată.

Preşedinţii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan au primit fiecare "preţiosul" cadou, iar dintre ei Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarusului, chiar şi l-a pus imediat pe deget. Putin a păstrat un al nouălea inel pentru el.

Internetul a reacţionat imediat, scrie publicaţia Deadline. "Se crede Sauron, dar de fapt e Gollum", a fost una dintre reacţii. "S-a plictisit să fie Hitlerul secolului 21 şi acum se joacă de-a 'puternicul Sauron'", a fost alta. Indiferent că e Sauron sau Gollum, sperăm ca asemănările dintre scrierile lui J.R.R. Tolkien şi destinul politic al lui Putin să nu se oprească la împărţitul de inele.