De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

În clasamentul încasărilor, cel mai adesea banii contează. Din acest punct de vedere, Furiosa: Saga Mad Max s-a clasat pe locul întâi în box office-ul românesc, cu încasări de 628.000 de lei din 19.482 de bilete vândute. Dar Garfield, animaţia cu cel mai mâncăcios motan portocaliu, a avut mai mulţi spectatori în România: 23.000 de români au văzut filmul în al doilea weekend de la lansare, ceea ce face ca Garfield să fie cel mai popular lungmetraj prezent în cinematografele din ţară de vineri până duminică.

În Statele Unite cele două filme s-au lansat simultan, iar Furiosa abia a întrecut animaţia. Ambele filme au avut circa 25 de milioane de dolari încasări, cifre extrem de slabe pentru weekend-ul de Ziua Eroilor, sărbătoare respectată pe întreg teritoriul SUA şi însoţită de o zi de luni liberă. Cifrele au fost atât de slabe, încât publicaţia Variety a etichetat evoluţia celor două filme drept "dezastruoasă": cumulul încasărilor a fost cel mai mic din aproape trei decenii, exceptând anul 2020, când cinematografele erau închise din cauza pandemiei.

În România, în weekend-ul trecut doar 93.000 de bilete au fost vândute în cinematografe. Cu excepţia unui weekend din aprilie, trebuie să mergem până în iunie 2023 pentru a găsi trei zile mai puţin populare în cinematografele din ţară. Atunci a fost premiera lui Indiana Jones and the Dial of Destiny/Indiana Jones și cadranul destinului, pe care mulţi l-au considerat un sequel nenecesar.

Revenind la weekend-ul trecut, a doua premieră a săptămânii, Giants of la Mancha, s-a clasat pe locul şase, cu 2.371 de bilete vândute. Pe lângă Garfield, în top 5-ul săptămânii se află Planeta maimuţelor: Noul regat, Buzz House: The Movie şi The Strangers: Chapter 1.

Filme