Deadpool 2: mai multe cascadorii, mai mult stil şi mai multă acţiune

Mercenarul cu gură mare își spune deja ireverențioasele glume pe marile noastre ecrane

Deadpool 2 are premiera vineri, 18 mai, rulând în cinematografele noastre cu ratingul „Nerecomandat sub 15 ani”.

Ryan Reynolds se întoarce ca „Deadpool” iar David Leitch, regizorul filmelor „John Wick” şi „Atomic Blonde”, a preluat cârma filmului pentru a aduce mai multe cascadorii, mai mult stil şi mai multă acţiune sequel-ului, spun producătorii.

Sequel-ul stă mult mai bine la capitolul scenariu, oferă câteva personaje ataşante, cu evoluţii surprinzătoare, şi ambalează totul în glumele ireverențioase.

Deadpool” este un fel de „Cocoşat de la Notre Dame”, spune regizorul David Leitch. Este desfigurat şi incredibil de empatic. Are o istorie extraordinară în spate. Reprezintă împlinirea dorinţei unui tip care are nişte puteri vindecătoare. E cumva invincibil. Şi e lipsit de respect. Spune nişte porcării curajoase, amuzante şi cu umor negru pe care nu le poţi spune, dar ne place să le auzim. Această combinaţie este grozavă pentru un personaj....

Filmul „Deadpool” a debutat în februarie 2016. A fost apreciat ca primul film de acţiune cu super-eroi care a fost nominalizat la Globul de Aur pentru Cel mai bun film la categoria „Comedie sau Musical”, iar Ryan Reynolds a fost nominalizat, de asemenea, la categoria „Cel mai bun actor”.

Ryan Reynolds nu numai că a jucat rolul principal, ci a şi participat la scrierea scenariului şi a produs „Deadpool 2”

„Ryan are un talent incredibil în comedie”, spune Leitch, iar „Deadpool” funcţionează ca o bază perfectă pentru lucrurile în care el excelează cu adevărat. A luat acest personaj din benzile desenate şi l-a transformat în propria sa marcă. Există un efect sinergic cu „Deadpool” şi Ryan. El este într-adevăr Deadpool în viaţa reală - în ceea ce priveşte modul în care vorbeşte şi cum vede lumea, uneori. Este amuzant şi lipsit de respect, dar are şi o inimă şi o compasiune uriaşe, la fel ca şi Deadpool”.

Scenariştii şi producătorii executivi Rhett Reese şi Paul Wernick, care au scris şi primul film, s-au implicat în „Deadpool” încă din 2009. „Ni se pare că am trăit cu el toată viaţa”, spune Wernick. Reynolds i-a contactat pe Reese şi Wernick pentru a scrie scenariul primului film „Deadpool”, iar Reese îşi aminteşte: „Ne-au trebuit cinci sau şase ani de efort pentru a face filmul şi a fost un proiect de pasiune într-un mod care este, de obicei, rezervat unor lucruri precum filmele independente sau filmuleţele care nu pot obţine finanţare. „Deadpool” este un măr printre portocale, când vine vorba despre super-eroi. Este lipsit de respect. Se detestă pe sine. Este prostesc, copilăros, violent, enervant. Este o mulţime de lucruri pe care ceilalţi super-eroi nu le au şi nu este chiar un super-erou. E un fel de anti-erou în haine de super-erou.

Wernick adaugă: „Deadpool este o spirală de ruşine, auto-depreciativă şi cu ură de sine. Noi doar ne-am îndrăgostit de el. Să auzim vocea lui Ryan în cap tot timpul, pe măsură ce scriam, a fost un privilegiu. El este Deadpool. Mintea lui funcţionează şi gândeşte şi vorbeşte ca un singur personaj. Este într-adevăr o chestie grozavă să ne aşezăm la calculator şi să scriem pentru el”. „Ryan seamănă foarte mult cu Deadpool, adică simţul său de umor este în concordanţă cu cel al lui Deadpool”, spune Reese.

„Este foarte vulgar, ascuţit, prostesc şi imatur. Pur şi simplu era potrivit pentru personaj, iar el ştia asta. Era îndrăgostit de personaj înainte de a începe primul film. Unul dintre multele lucruri pe care le aduce filmului este partea fizică, făcând ca Deadpool să fie amuzant în spatele măştii şi al costumului său”.

 Ryan seamănă foarte mult cu Chaplin. El poate face multe lucruri cu corpul şi gesturile sale pentru a transmite umor şi personalitate, aşa că, în ciuda faptului că îi vedem faţa doar în aproximativ jumătate din film, el este capabil să comunice comedia doar prin vocea sa şi prin mişcările sale...
Filme
Persoane