Deadpool 3 face istorie: debut de 180 de milioane de dolari în SUA

Blockbusterul Marvel va depăşi previziunile anterioare, estimate la circa 155 de milioane

ACTUALIZARE: Deadpool & Wolverine a avut un debut american în valoare de 211 milioane de dolari şi ocupă locul şase în topul celor mai bune weekend-uri de premieră din istorie.

Deadpool & Wolverine nu doar că va avea cel mai bun debut din 2024, dar va deveni filmul cu rating R (minorii trebuie însoţiţi de un adult pentru a putea intra în sala de cinema) cu weekend-ul de premieră cel mai mare din toate timpurile, estimările citate de Deadline arătând că blockbusterul ar putea depăşi un total de 180 de milioane de dolari. The Box Office Company, o instituţie ce analizează în timp real evoluţia financiară a premierelor, anunţă că sunt şanse ca filmul cu Ryan Reynolds şi Hugh Jackman chiar să depăşească pragul de 200 de milioane de dolari. Aceeaşi companie arată că 43% din proiecţiile posibile din cinematografele americane sunt "blocate" de Deadpool 3.

Şi în România numărul de proiecţii dedicate filmului este impresionant. Cel mai mare cinematograf din ţară, Cinema City AFI Cotroceni, a programat proiecţii din 20 în 20 de minute în zilele de avanpremieră, iar mâine sunt programate nu mai puţin de 28 de proiecţii. Mai mult, în funcţie de cerere, cinematografele pot suplimenta numărul de proiecţii.

În SUA, reacţiile de după avanpremiere au fost entuziaste, notează Deadline, filmul primind rating-uri de cinci stele şi aprecieri în proporţie de 96% în diverse sondaje. De asemenea, 85% din spectatori au declarat că vor recomanda categoric Deadpool & Wolverine apropiaţilor, ceea ce ar putea avea consecinţe pozitive asupra numărului de bilete vândute sâmbătă şi duminică, crescând totalul din weekend-ul premierei. Tot Deadline anunţă că Deadpool & Wolverine a atras un impresionant public hispanic în cinematografe, comunitatea latino achiziţionând 35% din numărul total de bilete.

Aici poţi citi cronica dedicată filmului de Cinemagia.

Filme