Deadpool, mai tare ca Hristos: supereroul doboară un record vechi de 20 de ani

"Marvel Jesus" îşi continuă parada băşcăliei în cinematografe, cu rezultate impresionante

Cu 28 de milioane de dolari încasate vineri în SUA, Deadpool & Wolverine ajunge la încasări americane de 326 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că la sfârşitul weekend-ului va reuşi să doboare un record longeviv: va deveni filmul cu rating R (minorii trebuie însoţiţi de un adult pentru a putea intra în sala de cinema) cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Recordul anterior era deţinut de Patimile lui Hristos, filmul lui Mel Gibson în care actriţa Maia Morgenstern interpretează rolul Fecioarei Maria şi care prezintă în detaliu calvarul Mântuitorului.

Citeşte despre cele patru filme de la Hollywood cu actori români pe afiş. Nu, Patimile nu se află printre ele.

Variety anunţă că, după afişarea cifrelor finale de vineri, Deadpool 3 impresionează cu un alt aspect al evoluţiei sale în cinematografe: când foarte multe producţii cu supereroi au scăderi extrem de abrupte după primul weekend în cinematografe, interesul pentru filmul care nu se sfieşte să critice Marvel şi Disney înregistrează scăderi mult mai mici decât alte titluri din Universul Cinematografic Marvel (MCU). The Marvels, cel mai categoric eşec financiar din istoria MCU, care a avut o scădere de 78% în al doilea weekend, iar Ant-Man and the Wasp: Quantumania a avut o scădere de 70%.

Cu un total global de 658 de milioane, Deadpool 3 a depăşit încasările totale ale lui Logan, cel mai recent film cu Wolverine şi unul din puţinele filme X-Men care s-au bucurat de aprecieri unanime. De asemenea, filmul a întrecut deja cele mai populare titluri americane ale anului, Despicable Me 4 şi Dune: Partea II, fiind depăşit doar de Inside Out 2.

Filme