Dezastrul Joker: pierderi evaluate la 150 de milioane de dolari

Filmul cu Joaquin Phoenix şi Lady Gaga pare să fie complet trecut cu vederea de public

Într-un articol despre cele mai aşteptate premiere din a doua jumătate a anului scriam că Joker: Folie à Deux "are cele mai mari şanse să surprindă". Am avut dreptate, dar dintr-o perspectivă greşită: sequelul la superhitul din 2019 a avut un weekend de debut dezamăgitor şi a surprins cu gigantica scădere înregistrată în interesul publicului, atât în SUA, cât şi în România.

Variety scrie că Joker 2 a avut un buget de 200 de milioane de dolari, a cheltuit 100 de milioane suplimentare pentru promovare şi că va necesita încasări de cel puţin 450 de milioane de dolari pentru a nu ieşi pe pierdere, din moment ce un procent considerabil din încasări rămâne la cinematografe. Având în vedere tendinţa, este foarte probabil ca filmul să îşi termine parcursul în cinematografele globale cu pierderi de 150 de milioane de dolari.

În Statele Unite, Joker 2 a scăzut cu 82% în al doilea weekend. Spre comparaţie, să ne imaginăm pe cineva care câştigă 4000 de lei într-o lună şi în luna următoare câştigă doar 720. În România, filmul a scăzut cu 73% în al doilea weekend.

Fără să fi luat la verificat toate box office-urile săptămânale, intuitiv spunem că e una dintre cele mai mari scăderi din ultimii ani. De fapt, ne amintim doar una mai mare, cea înregistrată de producţia românească Romina, VTM, care a generat un interes uriaş la premieră, cu 233.000 de bilete vândute în primul weekend, şi a scăzut 87% în al doilea weekend. De fapt, acel film şi-a vândut 64% din numărul total de bilete în primul weekend.

Filme