Directorul de imagine de la House of Gucci promite o „telenovelă de lux”

Adam Driver și Lady Gaga joacă în drama polițistă marca Ridley Scott, inspirată dintr-un fapt real

Ridley Scott are două filme care urmează să se lanseze anul acesta: The Last Duel - pe 15 octombrie și House of Gucci - pe 24 noiembrie. În ambele va juca Adam Driver, în primul despre doi prieteni care vor ajunge să se lupte unul cu altul în Franța secolului XIV, celălalt despre povestea adevărată a Patriziei Reggiani (Lady Gaga), judecată și condamnată pentru a fi pus la cale asasinarea fostului ei soț și director al casei de modă Gucci, Maurizio Gucci (Adam Driver).

Directorul de imagine al lui Ridley Scott, Dariusz Wolski, a stat de vorbă cu The Film Stage pentru a prezenta noul film. Despre House of Gucci relatează - „Acest film, plasat în lumea modei anilor 80 - 90, va fi puțin diferit. Încă mai caut să găsesc formula vizuală potrivită. Anii 1980 nu arătau bine în mod special. Lumea modei, prezentările de modă nu arătau așa de bine. Dacă vă uitați la toate hainele acelea lungi și cum arătau... Așa că e puțin kitsch, puțin ridicol, puțin tragic - ca la o telenovelă de lux. Cu o distribuție excelentă...”

În House of Gucci apar alături de Driver și Gaga Al Pacino în rolul lui Aldo Gucci, Jared Leto în rolul lui Paolo Gucci, Jeremy Irons ca Rodolfo Gucci, Camille Cottin în rolul Paolei Franchi, plus Jack Huston și Reeve Carney. Scenariul este inspirat de cartea Sarei Gay Forden The House of Gucci.

Cât privește The Last Duel, cu Driver și cu Jodie Comer, Matt Damon și Ben Affleck, Wolski a promis un film cu note din cinematograful lui Kurosawa. „Este povestea care începe în secolul XIV cu un viol, un fel de Rashomon spus din trei unghiuri diferite: cel al soțului, cel al violatorului, cel al soției. Este plasat în secolul XIV, dar temele sunt ale secolului XXI”, declara el. „Are rezonanțe contemporane și jocul actorilor este fenomenal. Matt Damon este așa cum nu îl veți mai recunoaște, ca și Adam Driver șI Jodie Comer; nu știe cât de faimoasă va deveni, absolut fenomenală. Ea a jucat în acel serial TV, Killing Eve. Și Ben Aflleck, într-un rol secundar, e foarte puternic. Cred că e cel mai bun film al meu, vorbind din perspectiva imaginii. Sumbru, dar excepțional.”

Wolski este nominalizat anul acesta la Oscar pentru News of the World al lui Paul Greengrass. Directorul de imagine mai are în palmares Prometheus, The Counselor, The Martian, All the Money in the World și Alien: Covenant.

Filme
Persoane