Documentare politice și ecranizări după benzi desenate, în iunie, la TV5MONDE

Intrați în inima secției de traumatologie a spitalului Saint-Arsène. O explorare a universului personal și profesional al medicilor traumatologi, care duc în fiecare zi o luptă contra morții în serialul Trauma

O serie de documentare politice și pe teme ecologice, alături de ecranizări ale unor romane de referință ale literaturii francofone sau ale unor benzi desenate celebre au fost programate pentru luna iunie la TV5MONDE. De asemenea, finala  de rugby TOP 14 va difuzată în direct de pe Stade de France.

                                                                                                                               

Mai jos, o selecție a câtorva dintre serialele, lungmetrajele și emisiunile programate. Filmele difuzate au subtitrare în limba română.

Serial Trauma– Sezonul 3        

În fiecare marți, de la ora 22

Intrați în inima secției de traumatologie a spitalului Saint-Arsène. O explorare a universului personal și profesional al medicilor traumatologi, care duc în fiecare zi o luptă contra morții, în ritmul ambulanțelor.

Documentar Quai D'Orsay, Les coulisses de la diplomatie/Culisele diplomației                                                         

Miercuri, 3 iunie, de la ora 22.00

Sub conducerea lui Laurent Fabius, diplomații de la Quai d'Orsay formează cea de-a treia rețea diplomatică mondială: 163 de ambasade, 92 de consulate și 13.000 de agenți pe cele cinci continente. Documentarul vorbește despre aceste femei și acești bărbați care apără interesele și politica Franței. Regie: Serge Moati (Franța, 2014)

Film Un amour de Swann/Dragostea lui Swann                                                                                                          

Duminică, 7 iunie, de la ora 22.00

Charles Swann, celibatar și monden, este prezentat misterioasei Odette de Crécy. Își dau întâlnire, însă ea nu apare. Timp de o zi și o lungă noapte, Swann o urmărește prin întreg Parisul. Din acel moment, el va nutri pentru ea un sentiment de dragoste, pe cât de pasională, pe atât de distrugătoare... Regia: Volker Schlöndorff (Franța/Germania, 1984). Inspirat de romanul omonim al lui Marcel Proust. Cu: Ornella Muti, Jeremy Irons, Alain Delon, Fanny Ardant. Nerecomandat copiilor cu vârsta mai mică de 10 ani.

Documentar Canada plus grand que nature/Canada                                                                                                                    

Din 8 iunie, în fiecare luni, de la ora 22

Parcul național Pacific Rim oferă plimbări excepționale prin pădure, însoțite de o priveliște asupra Oceanului Pacific ce-ți taie respirația. Patrick Hivon călătorește pentru a descoperi specii de păsări și de balene, dar și pentru a întâlni pasionați de natură, alături de care va face surf, ciclism și plimbări.

Documentar Sur la route Napoléon, de Golfe-Juan à Grenoble/ Pe urmele lui Napoleon, de la Golf-Juan, la Grenoble                                                         

 Miercuri, 10 iunie, de la ora 22

Călătorim între mare și munte, pentru a descoperi unul din cele mai frumoase drumuri din Franța: Drumul lui Napoleon. Legând Coasta de Azur de Alpi, traseul traversează, pe o distanță de peste 300 de kilometri, peisaje de excepție. Această cale își datorează numele unui episod mitic din istoria Franței: zborul Vulturului. În 1815, Împăratul evadează de pe insula Elba și urcă pe jos până la Paris, împreună cu 1200 de oameni, pentru a prelua puterea deținută în acel moment de Louis al XVIII-lea. Regia: Maha Kharrat, Gary Grabli (Franța, 2013)

Sport Rugby – Finala TOP14                                                                                                                             

Sâmbătă, 13 iunie, de la ora 21.30

Urmăriți în direct finala TOP 14! Meciul, care va avea loc pe Stade de France, va desemna echipa succesoare celei de la RC Toulon și care va ridica triumfător prestigiosul scut al lui Brennus.

Film La Voleuse/Hoața                                                                                                                          

Duminică, 21 iunie, de la ora 22.00

Căsătorită de doi ani cu Werner, Julia îi mărturisește soțului ei că în urmă cu șase ani a avut un copil pe care l-a abandonat. Regăsirea lui a devenit pentru ea o obsesie. Reușește să îl găsească pe micuțul Carlos, însă familia sa adoptivă, Kostrowitz, nu dorește să îl dea înapoi.  Julia își răpește băiețelul… Regia: Jean Chapot (Franța/Germania, 1966). Cu: Romy Schneider, Michel Piccoli, Hans Christian Blech

Film Les Profs/Profii                                                                                                                                               

Joi, 25 iunie, de la ora 22.00

Cu un procent de promovare a bacalaureatului de numai 12%, liceul Jules Ferry este pe cale de a fi închis. Directorul decide să încerce o ultimă soluție, recrutând o echipă de profesori cu metode mai puțin ortodoxe. Părinții sunt furioși. Elevii însă sunt repede cuceriți! Regia: Pierre François Martin-Laval (Franța, 2012). După banda desenată de Pica și Erroc. Cu: Christian Clavier, Isabelle Nanty, Pierre François Martin-Laval