Dom Torretto, copleşit de... emoţii: schimbare în top 10-ul global

În doar câteva zile, animaţia Inside Out 2 întrece trei dintre cei mai mari campioni la box office

Anxietatea apasă pedala încasărilor la box office mai ceva ca bolizii din franciza Furios şi iute: Inside Out 2 a ajuns la un total global de 1,523 miliarde de dolari încasări, întrecând, în doar câteva zile Top Gun: Maverick (1,495 miliarde), Furios și iute 7 (1,515) şi The Avengers (1,518). Este oficial: avem o schimbare în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, Inside Out 2 ocupând în acest moment locul zece.

Dar lucrurile nu se vor opri aici, pentru că animaţia se lansează abia azi într-una din cele mai mari pieţe din lume, Japonia. Reamintim că filmul original încasa aici o zecime din totalul său şi că sequelul, a cărui discuţie despre anxietate ar putea avea bătaie lungă într-una din cele mai alienate şi tehnologizate societăţi din lume, are toate şansele să-şi "condimenteze" încasările cu sume extrem de importante aici.

Este cert că Inside Out 2 va întrece rapid The Lion King (1,656 miliarde) şi Jurassic World (1,671). Cu o foarte, foarte consistentă infuzie financiară japoneză, animaţia ar putea trece de Spider-Man: No Way Home (1,922). Şi ceva ne spune că vreun contabil mai optimist de la Disney deja a pus o sticlă de Dom Perignon la rece, în speranţa că Inside Out 2 va intra în superexclusivistul club al filmelor cu încasări de peste două miliarde de dolari, club în care în acest moment sunt doar şase titluri, din care trei sunt producţii Disney.

Filme