Două proiecte TV interesante pentru Kate Winslet

Actriţa britanică are şanse la noi nominalizări la Emmy după trofeele obţinute pentru Mildred Pierce şi Mare of Easttown

De şapte ori nominalizată la Oscar şi deţinătoarea unei statuete pentru The Reader, Kate Winslet şi-a dublat în ultimii ani cariera de pe marele ecran cu una în seriale de televiziune. Producţia HBO Mare of Easttown i-a adus un Emmy pentru Cea mai bună actriţă într-o miniserie, iar anul acesta a jucat un rol proeminent în The Regime, miniserie HBO care pare să se fi inspirat, pe alocuri, din povestea soţilor Ceauşescu.

Un rol foarte diferit va fi cel din miniseria Trust, o producţie HBO inspirată de romanul omonim laureat cu Pulitzer al autorului Hernan Diaz. Acţiunea are loc acum un secol, când un investitor pe Wall Street strânge ca prin minune o avere fabuloasă. După ce averea sa scapă nevătămată din marea criză financiară din 1929, ceilalţi investitori îl bănuiesc că a manipulat piaţa şi i se întorc împotrivă, ceea ce îi distruge mariajul cu soţia sa. Decenii mai târziu, magnatul e gata de orice pentru a controla ceea ce se spune despre viaţa sa şi apelează la un biograf pentru a scrie o biografie definitivă, doar că iniţiativa sa se va dovedi mai plină de capcane decât credea iniţial.

Trust este a nouă colaborare a lui Winslet cu Todd Haynes (Carol, May December), alături de care şi-a făcut debutul în televiziune cu Mildred Pierce. Iată că acum Haynes are şansa să-şi şteargă gustul amar după ce Joaquin Phoenix i-a sabotat cel mai recent proiect de lungmetraj, părăsind producţia cu doar cinci zile înainte de începutul filmărilor.

Winslet va apărea şi în The Spot, un serial Hulu unde joacă rolul unui reputat medic chirurg. Doar că eroina începe să suspecteze că ar fi putut provoca moartea unui copil într-un accident de maşină şi devine tot mai disperată să afle adevărul, ceea ce îi pune în pericol cariera şi mariajul. Scenaristul lui The Spot este Ed Solomon (Full Circle, Men in Black, Now You See Me).

Foto: Hepta.

Filme
Persoane