Dune: ce planuri are Denis Villeneuve pentru viitorul seriei

În acest moment se scrie scenariul părţii a treia, Dune Messiah

Dune: Partea II este fără îndoială unul din hiturile lui 2024, cu încasări globale de 711 milioane de dolari. În România, filmul se află pe locul patru în topul celor mai populare premiere ale anului, cu 362.000 de spectatori. În acest context, regizorul canadian Denis Villeneuve a dat informaţii despre viitorul francizei.

Villeneuve spune că din punctul său de vedere Dune Messiah, ecranizarea celui de-al doilea roman din seria lui Frank Herbert, nu este finalul unei trilogii. Pentru el, cele două ecranizări după primul roman sunt un "diptic", un tot unitar, ceea ce îi va permite o schimbare de direcţie pentru un al treilea film pe care îl consideră de sine-stătător şi nu finalul unei trilogii. În acest moment nu este clar dacă Villeneuve va regiza partea a treia a francizei, decizia urmând să fie luată după definitivarea scenariului. În cuvintele regizorului citat de Variety, al treilea film "va avea propria identitate".

Evenimentele din Dune Messiah au loc la mai bine de un deceniu de la cele din părţile anterioare, ceea ce înseamnă că Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh şi alţi actori vor necesita machiaje de îmbătrânire. "Ştiu cum să fac asta", a spus Villeneuve, fără să dea detalii despre proces. De asemenea, canadianul promite că al treilea film va lăsa "o poartă deschisă" pentru eventuale continuări, dar că el nu mai este dispus să regizeze vreun alt sequel.

Reamintim că Frank Herbert a scris şase romane Dune, după moartea sa seria fiind continuată de fiul său, Brian Herbert, şi de scriitorul SF Kevin J. Anderson, pe baza notelor lui Herbert, cu mai multe prequel-uri şi continuări. Unul dintre prequel-uri, Sisterhood of Dune, a fost deja ecranizat într-un serial HBO, Dune: Prophecy, care se va lansa anul acesta.

Filme
Persoane