Eric, un nou serial Netflix cu Benedict Cumberbatch, este disponibil de astăzi pe Netflix

Iată tot ce trebuie să știi despre noul serial cu Benedict Cumberbatch, în care joacă și actorul român Ioachim Ciobanu. Eric se poate vedea începând de astăzi pe Netflix.

Benedict Cumberbatch are de rezolvat un nou mister în acest thriller intens.

Despre ce este vorba?

Ne aflăm în New York-ul anilor '80 și un tată își caută disperat fiul de nouă ani, care dispare într-o dimineață în drum spre școală. Vincent (Benedict Cumberbatch), unul dintre cei mai mari păpușari din New York și creatorul emisiunii de televiziune pentru copii extrem de populare,
Good Day Sunshine, se luptă să gestioneze pierderea fiului său, Edgar (Ivan Howe), devenind din ce în ce mai stresat. Plin de vinovăție în legătură cu dispariția lui Edgar, Vincent se agață de desenele fiului său ce ilustrează o păpușă monstru albastră, Eric, fiind convins că dacă îl poate aduce pe Eric pe ecranul televizorului, atunci Edgar va reveni acasă. Pe măsură ce comportamentul din ce în ce mai distructiv al lui Vincent îl înstrăinează de familia, colegii de muncă și detectivii care încearcă să-l ajute, Eric, o iluzie a necesității sale, devine singurul său aliat în încercarea de a-și aduce fiul acasă.

Creatoarea serialului

Acest serial este creat și scris de Abi Morgan, o dublă câștigătoare a premiilor BAFTA și deținătoare a unui Emmy, care a mai realizat seriale precum The Hour și The Split, scriind de asemenea scenariul lungmetrajului Suffragette, în care joacă Carey Mulligan, Helena Bonham Carter și Meryl Streep.

Abi Morgan a declarat pentru Netflix că "Eric s-a născut din dorința de a explora acei bărbați foarte creativi și nenorociți, care erau adesea genii creative, dar în viața lor personală era doar haos." Creatoarea serialului povestește cum a petrecut mult timp în New York-ul anilor '80 și a fost fascinată de modul în care orașul s-a transformat în acea perioadă. "De asemenea, am crescut într-o familie foarte apropiată de teatru – tatăl meu a fost regizor de teatru – așa că lumea Good Day Sunshine este în centrul serialului și, în special, Vincent, care este un geniu creativ și haotic", a precizat Morgan.

În serial, "la nivel individual, este vorba despre exorcizarea acelor demoni interiori, despre înțelegerea moștenirii date mai departe de către părinții noștri și despre ceea ce le transmitem propriilor copii. La un nivel mai general, ne uităm la demonii interiori pe care îi purtăm cu toții în noi înșine, sau poate că i-am moștenit de la acei oameni pe care îi iubim. Dar este vorba și despre recunoașterea că uneori acești oameni pot fi la fel de chinuitori ca acei demoni din afară, lucrurile evidente de care ne este frică", a continuat Morgan.

Despre lucrul cu Benedict Cumberbatch, aceasta a menționat că "Benedict este unul dintre acei oameni pe care simți că îi cunoști înainte de a te întâlni cu ei, pentru că l-ai văzut interpretându-i pe Sherlock și Patrick Melrose. Are acest talent incredibil. N-am văzut niciodată pe cineva care să fie atât de deschis și vulnerabil, iar pe platoul de filmare aduce tot ce e mai bun din el. Nu mă așteptam să se implice așa cum a făcut-o.

Personaje

Benedict Cumberbatch este Vincent Anderson
Unul dintre cei mai importanți producători de păpuși și păpușari din New York, Vincent este creatorul emisiunii de televiziune pentru copii, Good Day Sunshine. Foarte inteligent, carismatic și totuși narcisist, Vincent este volatil din punct de vedere profesional și neglijent față de soția sa, Cassie, și de fiul său tânăr, Edgar.

McKinley Belcher III este detectivul Michael Ledroit
Muncind timp de douăzeci de ani în poliție în divizia de moravuri (Vice), Ledroit este un detectiv de top în ceea ce privește găsirea persoanelor dispărute. Ledroit lucrează zilnic pentru a-și ascunde sexualitatea și viața alături de iubitul său, William, dar când secretul lui devine un obstacol la locul de muncă, Ledroit trebuie să aleagă între a-și proteja identitatea și rezolvarea unui nou caz.

Gaby Hoffmann este Cassie Anderson
Născută și crescută în privilegii la o fermă din nordul statului New York, Cassie s-a îndrăgostit de Vincent la colegiul de artă înainte să o lovească realitatea. O mamă caldă și iubitoare pentru Edgar, Cassie se zbate în relația cu Vincent, obosită de comportamentul său volatil.

Dan Fogler este Lennie Wilson
Lennie Wilson este cel mai bun prieten și coleg al lui Vincent și un păpușar genial. Burlac convins, Lennie împărtășește o legătură puternică cu Edgar, care vine adesea la atelierul său de la Good Day Sunshine.

Ivan Howe este Edgar Anderson
Înclinat spre artă, dar profund retras din lume, Edgar, în vârstă de 9 ani, este inspirat de păpușile din spectacolul tatălui său Good Day Sunshine și își dorește să-și creeze propria păpușă.

Distribuție


Actorul român Ioachim Ciobanu, fiul renumitului Ilarion Ciobanu, joacă și el în Eric, urmând să apară în patru din cele șase episoade ale serialului. Acesta a studiat computer arts în San Francisco și, apoi, montaj de film la UNATC "I.L. Caragiale", urmând apoi să regizeze numeroase scurtmetraje și reclame. Din 2013, acesta s-a dedicat exclusiv actoriei, lucrând cu renumita profesoară de actorie americană Ivana Chubbuck și debutând pe marele ecrane în 2014. Cariera sa s-a extins rapid cu peste 20 de roluri în lungmetraje și seriale de televiziune, colaborând cu regizori premiați, precum Cristian Mungiu, Jasmin Dizdar și Terrence Malick.

Din distribuție mai fac parte McKinley Belcher III (Marriage Story, Ozark), Gaby Hoffmann (Field of Dreams), Dan Fogler (Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Walking Dead) și Pheobe Nicholls (The Elephant Man), dar și Ivan Howe, care îl joacă pe Edgar, băiatul de nouă ani care dispare.

Benedict Cumberbatch


Benedict Cumberbatch joacă în rolul principal și a povestit într-un interviu pentru Netflix experiența din culisele serialului Eric.

"În momentul în care Abi [creatoarea serialului] a început să-mi povestească despre serial, am fost cucerit. Este o povestitoare incredibilă și m-a ademenit în călătoria acestui personaj complex, tulburat, cu mai multe fațete, în drama din jurul lui și în ideea centrală a diviziunii psihologice prin creația unei marionete imaginare, ce devine realitate. Mi s-a părut foarte original", a declarat Cumberbatch.

Despre Vincent, personajul său, actorul britanic a detaliat că se află într-un moment critic la începutul serialului. "Cariera lui se află în declin... și începe să-și aducă acasă vanitatea, idiosincraziile, ego-ul și un comportament toxic care afectează modul în care are grijă de copilul său și căsnicia sa de 10 ani cu momente tumultoase de infidelitate, ceartă și deconectare. Când copilul său dispare, el începe să se întoarcă într-un tărâm al bolilor mintale, așa că totul devine ca o cursă de rollercoaster, fiind însoțit tot timpul de Eric după ce îl creează. Există această divizare între realitate și realitatea lui Vincent, iar el încearcă să se țină de ambele lucruri pentru a-l îndrepta înapoi către fiul său. Este o odisee uriașă de parcurs în șase episoade."

Benedict Cumberbatch s-a pregătit din greu pentru a îl interpreta pe păpușarul Vincent într-un mod cât mai autentic. "M-am uitat la păpuși din acea epocă, întreaga lume a lui Jim Henson. Estetica vremii; totul, de la părul facial la tipul de corp până la călătoria acelui grup de oameni; Frank Oz, în special. Muzica, cultura, tot ce se schimba în acea vreme; politica, problemele societale. Am vizionat un documentar minunat despre epoca Henson, apoi unul despre "oamenii cârtiță" (the mole people), Dark Days. Am participat la ateliere de păpuși și m-am obișnuit cu modul în care funcționează. De asemenea, am analizat problemele de sănătate mintală și modul în care acestea se manifestă. Am lucrat și pe accent, plasându-l pe Vincent în epoca lui, în clasa lui din New York și m-am pregătit cu întrebări continue adresate lui Abi despre Cassie și Vincent."

Actorul a mai declarat că Eric este un serial care iese în evidență prin faptul că "nu am mai văzut niciodată o poveste serializată spusă în acest fel despre acea epocă. Am avut narațiuni nostalgice despre lupte wrestling sau despre polițiști din acea perioadă. Amalgamarea acestei secțiuni transversale a acelor vremuri – oamenii, societatea și cultura tuturor – este destul de unică. Abi le-a cusut pe toate împreună în această tapiserie extraordinară care rezonează cu lucrurile pe care le știm, dar este cu totul propria sa creație – este destul de specială."

Eric este disponibil de astăzi pe Netflix, în 6 episoade de câte o oră fiecare. Vizionare plăcută!

Citește și alte articole din aceeași secțiune:

Vezi alte noutăți în secțiunea Netflix de pe Cinemagia

Filme
Persoane