Ethan Hawke va intra în pielea unei legende a jazz-ului

Tumultoasa viaţă şi carieră a muzicianului Chet Baker va fi redată în Born to Be Blue

Starul lui Training Day şi Gattaca, Ethan Hawke, va juca rolul muzicianului Chet Baker în biopicul Born to Be Blue, anunţă TheWrap.com.

Baker, o legendă a jazz-ului, a dus o viaţă tulburată, în care consumul  de droguri i-a afectat parcursul şi l-a ţinut o vreme la închisoare. Pelicula, în regia şi după scenariul canadianului Robert Budreau, se va axa însă pe „anii buni” ai lui Baker, de la sfârşitul lui 1970, atunci când o poveste de dragoste îl ajută să revină în faţa publicului şi să-şi recâştige popularitatea.

Unul dintre cei mai îndrăgiţi muzicieni de jazz, Baker a cântat alături de nume mari ale genului, precum Charlie Parker şi Stan Getz. A murit la 58 de ani, în hotelul său din Olanda, în 1988. S-a spus atunci că sfârşitul i-a venit tot pe calea abuzului de droguri.

Anul acesta, Hawke apare în distribuţia a patru titluri pentru marele ecran: drama Boyhood (12 ani de copilărie), a lui Richard Linklater, thriller-ul Good Kill, al lui Andrew Niccol, SF-ul Predestination, de fraţii Spiering şi Cymbeline, al lui Michael Almereyda.

Filme
Persoane