Fast & Furious 8 a trecut de un miliard de dolari internaţional

Între timp, Guardians of the Galaxy Vol. 2 a beneficiat de o lansare internaţională de 101 milioane de dolari

Odată cu încasările din acest week-end, pelicula Fast & Furious 8/The Fate of the Furious a depăşit pragul de un miliard de dolari, potrivit BoxOfficeMojo.com. Este al 30-lea film ce a reuşit, până acum, această performanţă şi al patrulea realizat de studiourile Universal.

Impresionanta cifră a fost anticipată de încasările record obţinute la debut – de 532,5 milioane de dolari. În acest sfârşit de săptămână, pelicula a strâns pe teritoriul nord-american 19,4 milioane. China este ţara în care Fast & Furious 8 a avut cele mai mari încasări, de 361 milioane de dolari. Este producţia străină cu cele mai mari încasări din această ţară, recordul fiind deţinut anterior de Fast and Furious 7.

Între timp, Guardians of the Galaxy Vol. 2 a avut premiera în 37 de ţări din întreaga lume. În Romania, ca şi în SUA, filmul intră în cinematografe pe 5 mai. Guardians of the Galaxy Vol. 2 a obţinut deja 101 milioane de dolari în cele 37 de teritorii.

După estimările Disney,  Vol. 2 a beneficiat până acum de o lansare internaţională cu 57 de procente mai profitabilă decât primul film al seriei – mai mult decât au reuşit sequel-urile Captain America: The Winter Soldier (50%) şi Thor: The Dark World (19%).

Cu un box office american dominat tot de Fast & Furious 8, locurile 2,3 şi 4 au fost adjudecate de How to be a Latin Lover (12 milioane de dolari încasări), Baahubali: The Conclusion (10,1 milioane) şi The Circle (9,3 milioane). Pe cinci coboară The Boss Baby (9 milioane de dolari încasări). 

Filme