Festivalul Filmului European e online

FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai 2016 în București și în cinci orașe din țară

De astăzi, puteți găsi online primele informații despre cea de a XX-a ediție a Festivalului Filmului European pe site-ul www.ffe.ro. Ediția aniversară FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai 2016 în București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Tîrgu Mureș și Timișoara.

superlativele actualei ediții:

Cel mai mare număr de filme dintre toate edițiile anterioare: 85

Cel mai mare număr de săli de proiecție în București: 8. Acestea sunt: Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Pro, Institutul Cultural Român, Spațiul Public European, Institutul Cervantes, Centrul Ceh, Institutul Italian de Cultură « Vito Grasso ». Partenerii tradiționali ai Festivalului, centrele și institutele culturale, s-au străduit să contribuie la atmosfera sărbătorească a unei ediții aniversare prin oferirea spațiilor lor pentru proiecții gratuite.

Cel mai mare număr de orașe în care FFE organizează proiecții : 6. În afară de București, Festivalul are în 2016 ediții la Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Timișoara și Tîrgu Mureș, ajungând astfel în premieră în Baia Mare și Cluj-Napoca.

Ambasadorul onorific al ediției aniversare este Anca Damian, care a avut generozitatea să ne propună o idee de promovare, și a realizat clipul FFE XX. Puteți găsi pe pagina de facebook câteva imagini în exclusivitate de la filmare.

Printre celelalte noutăți menționăm secțiunea dedicată celor 10 prieteni speciali ai Festivalului ; ambasadorii onorifici ai ultimelor 10 ediții ale Festivalului, regizorii care ne-au oferit ideile spoturilor de promovare, regizate și produse de ei. Aflați detalii și puteți revedea clipurile în secțiunea « 10 prieteni » de pe www.ffe.ro.

Pentru că 2016 este anul Shakespeare (chiar în luna aprilie se împlinesc 400 de ani de la moartea Marelui Bard), am pregătit, împreună cu Consiliul Britanic din România, o secțiune specială, denumită „Shakespeare 400”.

De asemenea, este un an în care muzica va avea un loc special. Veți afla mai multe în curând, dar pregătiți-vă să fiți suprinși!

FFE XX se va desfășura în perioada 5-29 mai 2016 în București și în cinci orașe din țară, astfel :
București 5-15 mai
Baia Mare 13-15 mai
Cluj-Napoca 20-22 mai
Tîrgu Mureș 20-22 mai
Hunedoara 27-29 mai
Timișoara 27-29 mai.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, sub patronajul EUNIC București.