Filmările pentru sezonul 3 din Euphoria au fost amânate

Noutăți despre viitorul serialului Euphoria, recompensat cu 9 premii Emmy. Momentan, actorii din Euphoria își pot căuta de lucru în altă parte.

Săptămâna trecută, HBO a trimis un comunicat de presă legat de viitorul serialului Euphoria, recompensat cu 9 premii Emmy, anunțând că "HBO și Sam Levinson rămân angajați în a realiza un al treilea sezon excepțional. Până atunci, permitem actorilor noștri solicitați să urmărească alte oportunități." Mai exact, filmările pentru al treilea sezon sunt amânate, iar viitorul serialului rămâne pentru moment în incertitudine. Iată tot ce știm despre ce urmează pentru Euphoria.

Conform publicației Variety, toate scenariile scrise de creatorul serialului, Sam Levinson, pentru sezonul 3 au fost trimise de HBO înapoi pentru a fi revizuite după ce șefii canalului de televiziune au fost într-un total dezacord creativ cu showrunner-ul Euphoria.

Printre ideile refuzate de HBO, una o viza pe Rue Bennett, protagonista serialului, jucată de Zendaya, care ar fi devenit detectiv particular după o săritură de cinci ani în viitor față de al doilea sezon. Într-un interviu dat revistei Elle pentru ediția septembrie 2023 ce o are pe copertă pe Zendaya, Sam Levinson a declarat că noul sezon ar avea elemente de "film noir" și că prin personajul lui Rue va explora ce înseamnă să fii un om cu principii într-o lume coruptă. Se pare că cei aflați la conducerea HBO nu au fost mulțumiți de soluțiile găsite de Levinson și i-au dat mai mult timp de gândire, directorul general de la HBO, Casey Bloys, anunțând încă din noiembrie 2023 faptul că premiera următorului sezon din Euphoria va fi împinsă în 2025 din cauza grevelor SAG-AFTRA de la Hollywood. De asemenea, sezonul 3 din The White Lotus, sezonul 2 din The Last of Us și serialul Welcome to Derry, un prequel al seriei It, vor avea toate aceeași soartă. 

Interesant este de notat faptul că până acum Levinson a scris toate episoadele din Euphoria (alături de Ron Leshem și Daphna Levin), deși în mediul serialelor de obicei există mai mulți scriitori care dezvoltă povestea împreună, în acea celebră cameră a scriitorilor/"the writers' room", iar showrunner-ul scrie doar episoadele cele mai importante. Astfel, Levinson a reușit în primele două sezoane să dețină controlul creativ al serialului, fiind apreciat atât de fani, cât și de critici pentru modul în care explorează și relevă problemele adolescenților din generația Z, dar și pentru răsturnările de situație neașteptate din Euphoria.

Cu toate acestea, se pare că Levinson a pierdut controlul creativ din cauza mai multor factori. În primul rând, greva sindicatelor actorilor (SAG-AFTRA) și a scenariștilor (WGA) din America au creat multiple probleme, amânând atât filmările, cât și dezvoltarea și scrierea scenariilor de film și televiziune. Apoi, moartea actorului Angus Cloud din iulie 2023, la numai 25 de ani, care a șocat fanii, a contat în mod semnificativ deoarece personajul interpretat de acesta, traficantul de droguri Fezco, nu numai că era important în cadrul serialului, dar a și avut un rol central în finalul sezonului doi, care ar fi urmat să fie dezvoltat în noul sezon. Levinson va trebui acum să găsească o modalitate potrivită pentru a concluziona povestea acestuia.

După cum notează și publicația Vanity Fair, Zendaya are și ea un cuvânt de spus și nici ea nu a fost mulțumită cu ideile lui Levinson pentru personajul ei, oferind în schimb o altă direcție pentru următorul sezon: o Rue care s-a lăsat de droguri și care devine mamă surogat. HBO, însă, nu a fost de acord nici cu această idee. De asemenea, problemele creative apar și din cauza faptului că serialul va fi reluat printr-o elipsă de timp, iar Rue și prietenii săi nu vor mai fi la liceu. În trecut, seriale a căror acțiune se desfășura pe băncile liceului - precum Glee, Beverly Hills 90210 și Saved by the Bell - au avut probleme în a dezvolta narațiunea după absolvirea personajelor sale.

HBO a anunțat în comunicatul de presă că, momentan, actorii din Euphoria își pot căuta de lucru în altă parte, însă contractele pe care le au cu artiștii stipulează că odată ce se dă undă verde pentru filmări, actorii trebuie să pună pe pauză orice alt angajament și să fie prezenți pe platourile HBO (sau să filmeze la mai multe proiecte în același timp). După cum anunță Variety, HBO le-a promis actorilor din Euphoria că va reveni pe 1 octombrie 2024 cu un plan solid pentru al treilea sezon, urmând ca filmările să fie reluate în 2025. Dacă acest lucru se va materializa, vor fi cel mai probabil 25 de săptămâni de filmare, iar episoadele vor fi reduse de la 8 la 6.

Un lucru este sigur, filmările de la Euphoria nu se vor relua până când directorii de la HBO nu vor fi mulțumiți în privința scenariilor.

Această situație ne amintește de The Idol, creat și scris de același Sam Levinson, serialul dovedindu-se un dezastru comercial, respins de critici și fani. Pe lângă numeroasele probleme din timpul producției, precum plecarea regizoarei Amy Seimetz din timpul filmărilor (care a dat peste cap bugetul producției) și reportaje despre dinamicile toxice de pe set, Levinson a pornit filmările înainte ca versiunile finale ale scenariilor să fie aprobate de HBO. Având premiera la Cannes în mai 2023, secvențele din The Idol au fost catalogate de revista Rolling Stone drept "pornografie cu tortură sexuală"/"sexual torture porn", iar HBO a anulat serialul în august 2023.

Filme
Persoane