Filme de Oscar interzise

Au fost premiate sau nominalizate de către Academia Americană de Film, dar au provocat scandal, indignare sau chiar teamă. De la ecologistul Avatar al lui James Cameron, până la scandaloasa, la vremea sa, relaţie dintre Elizabeth Taylor şi Richard Burton, s-a considerat - din diverse motive - că toate aceste filme au „greşit” cu ceva şi în consecinţă, proiecţia lor în sălile de cinematograf a fost interzisă. Iată, aşadar, unde şi de ce au fost ţinute departe de ochii publicului.

1. Avatar (2009)

Când filmul lui James Cameron era regele box-office-ului în aproape orice parte a lumii, China a hotărât să scoată din cinematografe Avatar şi să îl înlocuiască cu o poveste biografică a lui Confucius, cu Chow Yun-Fat în rolul principal.

Care au fost motivele autorităţilor chineze de a interzice filmul premiat de Academie pentru imagine dar şi pentru cele mai bune efecte speciale? Proiecţia sa a dus la scăderea cotei de piaţă a filmelor naţionale, iar mesajul peliculei ar fi putut duce la o revoltă  împotriva măsurilor guvernului de a muta forţat populaţia dintr-o porţiune a ţării în alta pentru construcţia de noi ansambluri de clădiri.

Filme
Persoane