Netflix
×
Utilizator
×

Filmul Charlie's Angels, despre „eroismul de fiecare zi al femeilor”

Premiera în cinematografele din România e programată în data de 29 noiembrie

Regizoarea Elizabeth Banks se află la cârma producţiei în care îşi ia zborul o nouă generaţie de îngeri neînfricaţi ai lui Charlie. În viziunea îndrăzneaţă a lui Banks, Kristen Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinska sunt cei trei îngeri care lucrează pentru misteriosul Charles Townsend, a cărui agenţie de securitate şi investigaţii s-a extins în toată lumea. Având cele mai deştepte, curajoase şi pregătite tinere, echipele de Îngeri din toată lumea, conduse de mai mulţi Bosley, se ocupă acum de cele mai dure misiuni de pretutindeni. Scenariul a fost scris de Elizabeth Banks după o povestire de Evan Spiliotopoulos şi David Auburn. viziunea îndrăzneaţă a lui Banks, Kristen Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinska sunt cei trei îngeri care lucrează pentru misteriosul Charles Townsend, a cărui agenţie de securitate şi investigaţii s-a extins în toată lumea. Având cele mai deştepte, curajoase şi pregătite tinere, echipele de Îngeri din toată lumea, conduse de mai mulţi Bosley, se ocupă acum de cele mai dure misiuni de pretutindeni. Scenariul a fost scris de Elizabeth Banks după o povestire de Evan Spiliotopoulos şi David Auburn.

„În industria cinematografică se produc foarte puţine filme cu personaje principale interpretate de femei. Mi s-a părut că Charlie’s Angels este un mod de a spune o poveste cu mai multe personaje feminine — trei femei puternice, care pun agenţia pe primul loc în viaţă şi care sunt forţa motrice din spatele povestirii”, susţine Elizabeth Banks, care conduce ultima versiune a vestitei francize. Pentru actriţă/co-scenaristă/regizor/producător, „aceste personaje sunt nişte femei care lucrează într-o lume a bărbaţilor, trebuind să-şi găsească singure calea. N-aţi mai văzut femei care să se bată atât de bine în alte genuri cinematografice – rolul lor de aici este revoluţionar. Ele chiar reprezintă şi se luptă pentru ceva”.

 Un film hazliu, ce vorbeşte despre femeile care se luptă pentru alte femei şi pentru puterea şi rolul lor

„Elizabeth a fost atrasă de ideea de a face un film de acţiune”, susţine producătorul Max Handelman. „Ideea de a crea o nouă lume de spioni şi de a completa acest tablou i s-a părut emoţionantă. Ea a simţit că e momentul să modernizeze acest brand global, creând un film hazliu, ce vorbeşte despre femeile care se luptă pentru alte femei şi pentru puterea şi rolul lor, şi nu doar un film după benzi desenate sau o comedie”.

Doug Belgrad şi Elizabeth Cantillon s-au alăturat lui Banks şi lui Handelman, ca producători ai acestui film. Belgrad, înainte de a-şi crea propria sa companie, 2.0 Entertainment, a fost preşedinte la Sony Pictures Motion Picture Group.  „Prima noastră alegere a fost Elizabeth Banks,” continuă Belgrad.  „Ea avea o experienţă de regizor şi producător, care lansase seria Pitch Perfect, plină de umor şi prospeţime.  De la prima noastră întâlnire cu Elizabeth în biroul meu, a fost clar că ea era persoana perfectă pentru a transpune acest nou capitol al povestirii pe ecran...”

În afară de responsabilităţile regizorale, Banks şi-a asumat şi răspunderea de a scrie scenariul. Pentru a moderniza povestirea, ea s-a întors la origini. La 22 septembrie 1976, Charlie’s Angels/Îngerii lui Charlie s-au lansat la ABC în America. Show-ul creat de Ivan Goff şi Ben Roberts şi produs de Aaron Spelling şi Leonard Goldberg, prezenta aventurile a trei fete, care lucrau pentru o agenţie privată de detectivi, The Townsend Agency, condusă şi finanţată de un misterios milionar, Charlie, a cărui identitate nu a fost dezvăluită niciodată.

 În filmele cu Jason Bourne sau James Bond, deşi sunt multe personaje, ei lucrează individual, se descurcă singuri. Îngerii lui Charlie sunt o echipă, iar acesta e modul în care obişnuiesc să lucreze femeile... ( Elizabeth Banks)

Primul episod a constituit un succes extraordinar, astfel încât serialul a ajuns la o lungime de 5 sezoane şi 110 episoade, dând naştere şi la două filme artistice reuşite.

„Elizabeth a vrut să preia mitologia îngerilor,” susţine Handelman. „Ideea era că acesta era un nou capitol din mitologia Agenţiei Charles Townsend şi a îngerilor lui Charlie. Povestea trebuia să meargă mai departe”. Legătura cu trecutul e un punct important.

Elementul de bază al acestui film este acela că este bine conectat la realitate, afirmă Banks. El este despre femei adevărate, care fac lucruri extraordinare. În jurul meu văd o mulţime de femei extraordinare iar în film chiar despre ele e vorba - eroismul de fiecare zi al femeilor care se încred în alte femei şi le susţin să reuşească în viaţă”.

În acelaşi timp, filmul este tot Îngerii lui Charlie: e plin de acţiune şi de bătăi, pe care fanii au ajuns să le adore. „Voiam să fac un film care să nu fie prea serios,” exclamă ea. „Cred că umorul din film este cel mai important aspect al Îngerilor lui Charlie. Vrem să ne asigurăm că spectatorii se amuză pe tot parcursul vizionării lui”.

„Ceea ce a făcut Drew Barrymore, care a adunat acea distribuţie incredibilă şi pe McG pentru a realiza primele filme—mă inspiră grozav. Ea este modelul pe care vreau să-l urmez când mă gândesc la parcursul producţiei mele,” continuă Banks. „Ea s-a dedicat proiectului, iar toţi s-au distrat de minune. Se simţea o frăţie între tinerele acestea. Chiar şi în serialul TV acesta părea cel mai important lucru, faptul că ele duceau totul la capăt împreună. În filmele cu Jason Bourne sau James Bond, deşi sunt multe personaje, ei lucrează individual, se descurcă singuri. Îngerii lui Charlie sunt o echipă, iar acesta e modul în care obişnuiesc să lucreze femeile. Îmi place să adun toate abilităţile lor la un loc, să le reunesc şi apoi să le trimit să-şi îndeplinească misiunea cu succes.”

 

Filme
Persoane