Ghiduri practice pentru o bună conștiință a mediului, disponibile gratis, pe platforma TV5MONDEplus
Documentare și docuserii despre mediu și despre un trai sustenabil
Ziua Internațională a Planetei Pământ, sărbătorită pe 22 aprilie, își propune ca în fiecare an să ridice problema conștientizării asupra provocărilor ecologice cu care se confruntă cetățenii lumii în ziua de azi și să popularizeze dificultățile de mediu care ne înconjoară.
Pe platforma de streaming TV5MONDEplus, subtitrată și în limba română și accesibilă gratuit, următoarea selecție de programe analizează în amănunt această situație și prezintă o serie de soluții sustenabile pentru viitor, se vede într-un comunicat remis Cinemagia:
Le Monde Respire
Privind un pic atent cu trei ani în urmă, activiștii de mediu, oamenii de știință, leaderii de ONG-uri, toți sunt de acord că fenomenul din jurul pandemiei ne poate învăța ceva despre modul în care funcționează societățile noastre și despre relația noastră cu marile probleme de mediu.
Un oeil sur l'atrosphere
Esențială supraviețuirii pe Pământ, atmosfera este un bun comun al umanității. Dintr-un observator unic, situat pe înălțimile insulei Réunion, oamenii de știință o examinează zilnic. vigilenți la cea mai mică schimbare. Acestea sunt santinelele unei rețele mondiale de studiere a atmosferei.
Terre nourricière
Facem cunoștință cu bărbații și femeile care trăiesc din fructele pământului și din creșterea animalelor în Quebec. Personaje mai mari decât în realitate, peisaje care îți taie respirația și descoperiri alimentare neobișnuite.
On a marché sur la Terre
Trei tineri creatori de conținut acceptă o dublă provocare: să creeze un film în Europa despre un proiect inovativ de mediu și să călătorească în cel mai responsabil mod cu putință.
Degel du pergelisol: une bombe à retardement
Permafrostul, acel strat înghețat care alcătuiește 25% din uscatul emisferei nordice, s-a format în timpul ultimei epoci glaciare, întemnițând gaze, bacterii, viruși... Povestea s-ar putea termina aici, dar în ultimii treizeci de ani, schimbarea climatică l-a trezit pe uriașul înghețat. Să fie oare deja prea târziu?
À la vie, à la terre: Maroc
Marocul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii patruzeci de ani. Iar pe viitor, se preconizează ca țara să piardă încă 80% din resursele sale de apă. Oazele nu suferă doar de schimbările climatice, ci și de agricultura intensivă. Chloé Nabédian vizitează sud-estul Marocului, unde localnicii încearcă să-și păstreze mediul natural.