Gladiatori sau vrăjitoare? Se preconizează un nou Barbenheimer în noiembrie

Premiera simultană a unui film destinat femeilor şi a unuia destinat bărbaţilor ar putea genera încasări record în SUA

În vara anului trecut Barbie şi Oppenheimer se lansau simultan pe 21 iulie (inclusiv în România), generând încasări uriaşe în cinematografele americane, de peste 300 de milioane de dolari (detalii aici). Proprietarii de cinematografe şi-au frecat mâinile încântaţi, prevăzând revenirea publicului în faţa marelui ecran, dar acum ştim că acest lucru nu prea s-a întâmplat: a fost nevoie de aproape un an şi premiera lui Inside Out 2 pentru a se înregistra un weekend de lansare cu peste 100 de milioane de dolari în SUA (detalii aici).

Dar iată că lanţurile de cinematografe (în limba de lemn a Centrului Naţional al Cinematografiei cinematografele sunt numite "exploatanţi") au un motiv să aştepte cu nerăbdare luna noiembrie, când ar putea fi posibil un nou Barbenheimer: Wicked şi Gladiator II se lansează simultan pe 22 noiembrie.

Iniţial, Wicked trebuie să se lanseze pe 27 noiembrie, o poziţionare perfectă pentru a profita de zilele libere de Ziua Recunoştinţei. Doar că în acel weekend se lansează şi Moana 2, un alt film ce vizează în principal publicul feminin. O sincronizare cu Gladiator 2, lungmetraj violent destinat în special spectatorilor, ar ajuta atât Wicked, cât şi cinematografele, mulţi dintre spectatori putând lua bilete la ambele producţii. Conform Deadline, a doua jumătate a lui noiembrie ar putea veni cu noi recorduri în cinematografe, cele două filme putând genera încasări impresionante şi în al doilea weekend de la lansare.

În România cele două filme nu se lansează simultan: românii văd Gladiator II din 15 noiembrie, cu o săptămână înaintea americanilor, iar Wicked: Part One din 29 noiembrie.

Filme