Gravity, marele câştigător la premiile Visual Effects Society

Dintre serialele TV, Game of Thrones a fost cel mai apreciat: s-a ales cu premii la trei categorii ale VES

SF-ul lui Alfonso Cuaron, Gravity, a fost marele câştigător al celei de-a 12-a ediţie a Visual Effects Society, anunţă Deadline.com. Filmul a fost recompensat la şase categorii ale efectelor vizuale, luând inclusiv premiul pentru Efecte vizuale deosebite într-un lungmetraj bazat pe efectele vizuale. Premiul pentru Cele mai bune efecte vizuale dintr-un film de animaţie, alături de alte trei trofee, i-a revenit lui Frozen, în vreme ce pe partea de TV s-a remarcat Game of Thrones, serialul HBO spre care au mers trei premii.

Cele mai bune efecte vizuale în timp real dintr-un joc video au fost considerate cele din Call of Duty: Ghosts, iar dragonul Smaug din The Hobbit: The Desolation of Smaug a fost considerat Cel mai bun personaj animat într-o producţie live-action.

Societatea pentru Efecte Vizuale reuneşte peste 2.400 de artişti, realizatori, animatori, modelatori, dar şi mulţi alţi profesionişti în domeniu, fiind reprezentată în 20 de ţări. Premiile anuale acordate de către organizaţie recompensează măiestria efectelor vizuale în 23 de categorii de film, televiziune, animație, reclame si jocuri video.

Filme
Persoane