Iată de ce a fost Mark Hamill terifiat de revenirea la Star Wars

„Era ca şi cum făcusem parte din trupa originală, iar acum se cânta o altfel de muzică”, a povestit actorul

Încă de la revenirea în Star Wars: The Force Awakens, fanii s-au întrebat cum au privit vechile staruri ale seriei apelul de a se reîntoarce la iconicele lor partituri. Dacă pentru Carrie Fisher decizia a fost uşor de luat - ulterior şi pentru Harrison Ford, despre care Mark Hamill declara că mai mult ca sigur va refuza să urce din nou la bordul lui Millennium Falcon, pentru că este „prea bătrân, prea bogat şi prea excentric” - iată că lucrurile nu au stat la fel şi pentru interpretul lui Luke Skywalker.

Într-o discuţie cu cei de la metro.us, actorul de 66 de ani a recunoscut că ideea revenirii în franciză l-a înspăimântat. Actorul a explicat apoi de ce a fost la un pas să renunțe la partitura legendarului Jedi şi a făcut referire la evoluția acestuia în serie, care era, în opinia sa, completă.

„Era foarte important pentru mine acest lucru. Faptul că evoluţia personajului meu avea un început, un cuprins şi un sfârşit. Când am mărturisit că sunt nesigur în legătură cu întoarcerea la franciză, oamenii au spus că nu am cum să zic nu, să refuz această grandioasă serie şi grămada de bani pe care îi aduce”, a spus Hamill.

Actorul s-a temut că noile filme nu vor avea succesul scontat şi că acest lucru se va răsfrânge asupra sa şi a personajului său. În plus, s-a gândit că este posibil să nu-i placă direcţia în care scenaristul şi regizorul Rian Johnson va duce seria odată cu The Last Jedi.

„Dacă nu-mi plăcea ce a ajuns Luke? Dacă ideea mea în legătură cu personajul ar fi fost aceea că el trebuie să conducă acum, ca o figură îngăduitoare şi puternică, o Academie Jedi? Ori ceva asemănător. Ar fi fost ca şi cum făcusem parte din trupa originală, iar acum se cânta o altfel de muzică”, a arătat starul.

Reîntoarcerea în serie a fost una dulce-amară pentru Hamill, care a fost nevoit în scurtă vreme să se despartă de „prinţesa Leia”. Actriţa Carrie Fisher a murit anul trecut, pe 27 decembrie, la 60 de ani.

Ea a fost cea care l-a ajutat pe Hamill să accepte şi să asimileze activităţii sale profesionale ulterioare enorma influenţă pe care rolurile din Star Wars le-au exercitat, asupra lor, toată viaţa. Văzând reticenţa actorului de a aminti partitura sa din Star Wars într-un proiect teatral în care era implicat, Fisher l-a sfătuit în stilul său sincer şi direct: „Eu sunt prinţesa Leia. Tu eşti Luke Skywalker. Obişnuieşte-te cu asta”. 

Filme
Persoane