Iată filmele din 2018 cu cel mai bun scor pe Rotten Tomatoes

Topul nu include doar blockbustere precum Black Panther…

Până la gala premiilor Oscar mai sunt patru săptămâni, timp în care vor continua discuţiile criticilor şi publicului legate de cele mai apreciate filme ale anului 2018. Site-ul Rotten Tomatoes a făcut o listă cu producţiile anului trecut care au strâns cele mai multe cronici pozitive - pentru lansările extinse, în cel puţin 600 de cinematografe (deci Roma sau Can You Ever Forgive Me nu îşi au locul în acest top).

Pe lângă blockbustere ca Black Panther, Mission: Impossible – Fallout şi Incredibles 2, şi-au găsit loc în listă, în mod suprinzător, şi două producţii mai puţin cunoscute: Eighth Grade şi Won't You Be My Neighbor. Prima este o dramedie ce are în centru o adolescentă introvertită, iar cealaltă este un documentar biografic despre o figură americană apreciată: Fred Rogers, gazda emisiunilor pentru copii. Niciuna dintre producţii nu a primit dată de lansare în România. La fel stau lucrurile şi cu BlacKkKlansman, comedia de inspiraţie reală a lui Spike Lee, ce abordează teme încă actuale, precum rasismul, antisemitismul şi discriminarea de gen.

Cu toate că nu a avut box office-ul impresionant al lui Incredibles 2, Paddington 2 i-a luat-o înainte în lista cu cele mai bune cronici. Dacă predecesorul acestui film pentru întreaga familie a obţinut un scor de 98 de procente, punctajul este maxim acum. Paddington 2 s-a lansat în Statele Unite şi alte câteva teritorii în ianuarie 2018, însă la noi filmul a putut fi văzut încă din decembrie 2017.

1. Black Panther
2. Mission: Impossible - Fallout
3. BlacKkKlansman
4. Spider-Man: Into the Spider-Verse
5. A Star is Born
6. A Quiet Place
7. Paddington 2
8. Incredibles 2
9. Eighth Grade
10. Won't You Be My Neighbor

Filme