Iată trailerul oficial al filmului românesc Hawaii

Filmul este distribuit de Ro Image 2000 și se va lansa în cinematografele din România pe 17 noiembrie 2017

Iată primul trailer al filmului românesc Hawaii, cu Dragoş Bucur, Cristina Flutur şi Andi Vasluianu capete de afiş, producţie plasată în România anului 1988.

Premisa filmului este extrem de ofertantă - Andrei (Dragoş Bucur), taximetrist, află că a moştenit echivalentul a 3 milioane de dolari de la unchiul din Hawaii. Însă, odată intraţi în ţară, banii ar deveni proprietatea statului român. Soluţia ar fi ca Andrei să meargă peste ocean, după moştenire. Dar să treci legal graniţele Republicii Socialiste România e la fel de improbabil ca îmbogăţirea peste noapte. Numai o idee ieşită din comun ar putea salva situaţia...

Trailerul promite un film consistent, în care teme cu greutate sunt învelite într-un film de acţiune, cu miliţieni pe urmele protagonistului, urmăriri, focuri de armă, maşini răsturnate în Dunăre, securişti făcând interogatorii prin metode brutale etc. Dar şi un film în care există speranţă, protagonistul fiind „genul de om pentru care imposibilul nu prea există”, după cum declară actorul Dragoş Bucur.

Dragoș Bucur a povestit despre inspirația care a stat la baza personajului pe care îl interpretează, Andrei, spunând că „există o fotografie din timpul Revoluţiei cu un tânăr în mulţime. E o discrepanţă enormă între el şi toţi cei din jur; ai senzaţia că e călător venit din viitor: e înconjurat de oameni cu pancarte, au căciuli, cu geci, oameni pe feţele cărora se vede traiul în comunism; dar tipul ăsta e cu mâinile în buzunar, descheiat la geacă... Are un soi de relaxare... şi aşa e Andrei, personajul meu.

E genul de om care nu acceptă sistemul doar pentru că este un sistem împământenit, care nu acceptă regulile, atunci când nu sunt drepte, doar pentru că sunt impuse de sus; genul de om pentru care imposibilul nu prea există, pe care, de multe ori, mulţimea îl consideră idealist, credul, naiv, chiar nebun"...

Taximetristul Andrei va încerca să găsească metodele „neoficiale” prin care să intre în posesia moştenirii. Asta îl pune în vizorul securistului jucat de Andi Vasluianu, care se ocupă cu prinderea celor ce vor să fugă din ţară şi cu urmărirea celor care au legătură cu străinătatea.

Una dintre scenele cu cel mai amplu efort de producţie a fost turnată la Gara din Nord din Bucureşti, unde s-au închiriat un tren şi un peron, iar sute de figuranţi au fost coordonaţi pe platou. Scenografii au recreat gara aşa cum era ea înainte de căderea comunismului.

Scena cu cafeaua şi Coca-Cola, în care personajele se bucură asemenea unor copii la primirea unor veritabile produse de import, ne-a adus un zâmbet amar, răscolind amintiri din perioada comunistă.

Hawaii este regizat de Jesús del Cerro și este o producție Actoriedefilm.ro, în colaborare cu Indie Studio,  realizată cu sprijinul CNC.

Filme
Persoane