Netflix
×
Utilizator
×

În linie dreaptă spre anul de vârf al blockbusterelor. Vezi care este!

2015 va fi cel mai tare an cinematografic, prin îngrămădirea de producţii care vor face să explodeze box office-ul mondial.

Avatar 2, Ant-Man, The Avengers 2: Age Of Ultron, Batman vs. Superman sunt doar câteva dintre titlurile ce se vor lansa peste doi ani, unele publicaţii de profil speculând chiar că anul 2015 va fi cel mai tare în blockbustere din istoria filmului. TotalFilm a dedicat chiar un articol amplu argumentelor ce susţin că 2015 va fi cel mai tare an cinematografic, prin îngrămădirea de producţii hit. Iată ce titluri ne aşteaptă.

Bond 24

Urmând succesul bine meritat al lui Skyfall (pe locul opt ca încasări la box-office din istoria cinematografului, şi pe locul patru pentru anul 2012), perspectiva unui nou film Bond este foarte interesantă. Acum că regizorul Sam Mendes e din nou în echipă, iar  romanul care va sta la bază este Devil May Care, semnat de Sebastian Faulk, lucrurile pare că merg în linie dreaptă pentru această super-producţie.

Avatar 2

Există premise pentru a afirma că, după Avatar, sequel-ul  are şanse să devină unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din istorie. Avatar a avut, cu siguranţă, succes la box-office, încasând peste 2,8 miliarde de dolari, ceea ce l-a făcut filmul cu cele mai mari încasări din istorie. James Cameron are un plan şi pentru scenariu: va explora oceanele Pandorei, cu siguranţă la fel de impresionante ca şi jungla din primul Avatar. Noi tehnologii, noi peisaje, frenezia fanilor sunt o reţetă de succes pentru un nou record de box-office. Încasări estimate de către publicaţia Total Film: 3 miliarde de dolari.

The Avengers: Age Of Ultron

Chiar dacă publicul se aştepta ca inspiraţia, talentul şi interesul pentru genul filmelor cu supereroi al regizorului Joss Whedon să dea roade, nimeni nu se gândea la The Avengers chiar ca la „al treilea film din istorie", scrie TotalFilm. Luând în calcul încasările tot mai mari ale filmelor Marvel, distribuţia impresionantă, Age of Ultron ar putea ajunge la încasări de 2 miliarde de dolari.

Ant-Man

Puţini au văzut primele probe de film ale lui Wright, din care filmul se anunţă furtunos, cu scene de luptă în care Ant Man se transformă şi, în acelaşi timp, doboară doi adversari voinici. Să adăugăm şi interesul lui Wright pentru personaje isteţe şi afabile din cultura pop, dar şi la talentul său de coregrafiere a scenelor de luptă. Încasări estimate: 700 milioane de dolari.

Assassin's Creed

Michael Fassbender a reuşit să fie unul dintre cei mai curtaţi actori ai cinematografului global, aşa că decizia sa de a juca şi de a fi producătorul unei adaptări după un joc video cu siguranţă că nu a surprins multă lume. Şi, totuşi, filmul are potenţialul de a da naştere unei serii întregi, Fassbender jucând rolul unui erou modern a cărui personalitate este transplantată în ascendenţii săi din momente istorice diferite, oameni care, spre bucuria publicului, se ocupă cu crime şi operaţiuni secrete în momente cruciale din istorie, asasini periculoşi şi mascaţi.

Pirates of the Caribbean 5

Jerry Bruckheimer şi Johnny Depp au lansat The Lone Ranger, ce rulează acum şi în cinematografele de la noi, aşa că acum nu le rămâne decât să îşi concentrează atenţia asupra celei de-a cincea părţi a Piraţilor din Caraibe, longeviva şi populara franciză de film ce a adus studiourilor Disney, cumulat, mai bine de 3,5 miliarde de dolari. Subiectul celei de-a cincea părţi nu a fost încă dezvăluit, dar se va lucra după scenariul lui Jeff Nathanson (Catch Me If You Can), iar suflul proaspăt va fi adus de regizorii Joachim Rønning şi Espen Sandberg, cunoscuţi pentru Kon-Tiki (nominalizat la Oscarul pentru film străin anul acesta).

Man of Steel 2/Batman vs Superman

Cu siguranţă, Avatar este regele box-office-ului, dar sunt mari şanse ca sequel-ul la Man of Steel să spargă toate recordurile, mulţumită unei încrucişări care încă trezeşte uimire: un Batman reinventat de către Cristopher Nolan, multiplicat cu succesul şi cu încasările fabuloase ale Superman-ului lui Zack Snyder. Iată o combinaţie explozivă pentru box office!

The Hunger Games: Mockingjay - Partea 2

Încasări estimate de cei de la Total Film: 1 miliard de dolari.

Warcraft

Un număr mare dintre concurenţii acestui top sunt sequel-uri. Warcraft, la rândul lui, nu este o poveste originală: regizorul de film independent Duncan Jones (Moon, Source Code) se va inspira cu siguranţă din faimosul joc de calculator pentru a pune mâna pe  „Sfântul Graal al blockbusterelor”, ţinând între timp publicul cu sufletul la gură. Warcraft, unul dintre cele mai cunoscute jocuri de strategie, etichetat ca MMORG (Massive multiplayer online roleplayer game), a reuşit să depăşească cercurile fanilor înrăiţi de gaming, devenind un element de cultură pop - şi asta va creşte aşteptările. Deci, să sperăm la un film cu buget mare cu o combinaţie de Urzeala Tronurilor şi Stăpânul Inelelor de cea mai înaltă clasă. Încasări estimate: 750 de milioane dolari.

Terminator 5

Potrivit Collider.com, care preia comunicatul de presă al Paramount, filmul va reprezenta un reboot al seriei, nu un sequel. Se pare că acţiunea se va petrece într-o linie temporală alternativă, în care Sarah Connor şi Kyle Reese sunt amândoi în viaţă. Regizorul Justin Lin şi starul revenit pe baricadele actoriei, Arnold Schwarzenegger, vor fi pe cai mari în 2015.

Independence Day 2
O continuare a lui The Independence Day a fost anunţată recent de 20th Centruy Fox, cu lansarea americană pe 3 iulie 2015, dar fără Will Smith. Chiar şi aşa, interesul pentru primul film şi prezenţa regizorului Roland Emmerich sunt elemente suficient de puternice pentru fani. Acţiunea va avea loc la 20 de ani de la evenimentele din original, când forţele extraterestre de întărire ajung pe Terra - să păstreze şi să consolideze dominaţia predecesorilor lor - asta după ce primesc un semnal S.O.S. de la personajul interpretat de Bill Pullman (care şi- a confirmat de altfel participarea), preşedintele Statelor Unite. Filmul se va axa pe o nouă generaţie de eroi, dintre care se evidenţiază fiul vitreg al Căpitanului Steven Hiller (Smith).

Star Wars: Episode VII
Nimeni nu poate nega succesul seriei Star Wars per ansamblu, şi - chiar dacă acum George Lucas le-a dat mână liberă celor de la Disney - interesul publicului rămâne la fel de ridicat. Sub bagheta lui J.J. Abrams, un regizor consacrat, care ştie să răspundă nostalgiei publicului, nivelul interesului spectatorilor nu poate decât să crească.

Jonathan Rhys Meyers, Mark Hamill, Carrie Fisher și Harrison Ford (ultimii trei au confirmat revenirea în franciză) alcătuiesc distribuţia, scenariul filmului stând sub peniţa lui Michael Arndt.

Mission: Impossible 5
După cele 695 de milioane de dolari obţinute în toată lumea de către Mission: Impossible - Ghost Protocol, Mission: Impossible 5 are toate şansele să fie unul dintre hit-urile anului 2015, mai ales că scenarist este Drew Pearce, omul din spatele unor Pacific Rim,  Iron Man 3 şi a viitorului Sherlock Holmes 3. Box office-ul estimat pentru Mission: Impossible 5 - aproximativ 700 de milioane de dolari.

Crimson Peak
Cu un Pacific Rim făcând ravagii spectaculoase pe marile noastre ecrane,  Guillermo del Toro va reveni în 2015, de data aceasta cu o poveste în genul celor care i-au adus consacrarea - o poveste cu fantome din epoca victoriană, axată în jurul unei distribuţii mici, dar cu un efect puternic, printre care Charlie Hunnam, Benedict Cumberbatch, Jessica Chastain, Mia Wasikowska şi alţii.
Un horror supranatural de la un regizor cu imaginaţie debordantă - pare reţeta unui film cu succes la public, nu-i aşa?

The Fantastic Four (2015)
Cei Patru Fantastici sunt cunoscuţi şi ca prima familie din universul Marvel. Producţia ce se va lansa în 2015 îl va avea la cârmă pe regizorul lui  Chronicle, Josh Trank, iar scenariul va purta semnătura lui Seth Grahame-Smith (Pride And Prejudice And Zombies).  Mark Millar (Kick-Ass) va superviza munca celor doi, iar asta ar putea fi suflul nou de care aventurile echipei The Fantastic Four are nevoie pentru a fi un succes de box office.

Filme
Persoane