Inside Out 2, primul film din 2024 care încasează un miliard

Sequelul este şi animaţia care depăşeşte cel mai rapid acest prag

În doar 19 zile de la lansare, Inside Out 2 intră în clubul "miliardarilor", adică al filmelor ce se pot lăuda cu peste un miliard de dolari încasări. Iar aceste 19 zile fac continuarea să bată recordul pentru cel mai scurt timp în care o animaţie depăşeşte pragul. Este a 11-a animaţie care reuşeşte performanţa, opt dintre aceste 11 filme fiind producţii Disney, ca şi Inside Out 2.

În acelaşi timp, Inside Out 2 este unul din extrem de puţinele filme din ultimul an care sugerează că mersul la cinema nu a devenit desuet, după o perioadă pandemică în care amatorii de filme au migrat masiv spre platformele de streaming. Şi filmele Disney-Pixar au fost afectate de această migraţie, comentează Variety, producţii anterioare ale companiei precum Lightyear şi Elemental având încasări dezamăgitoare în 2022 şi 2023. Desigur, există şi posibilitatea ca o cauză a dezinteresului publicului să fie calitatea subiectivă a filmelor.

În acest moment, topul global al încasărilor este dominat de Inside Out 2, cu 1,014 miliarde, iar Dune: Partea II şi Godzilla x Kong: Un nou imperiu completează podiumul, cu 711 şi 567 de milioane de dolari. Urmează Kung Fu Panda 4 şi Planeta maimuţelor: Noul regat, cu 543 şi 389 de milioane, iar în top 10 se află şi filme care nu au încasat nici măcar 200 de milioane, precum IF (184) şi Bob Marley: One Love (179).

Citeşte aici cronica lui Inside Out 2, publicată de Cinemagia înainte de premiera din 14 iunie.

Filme