James Cameron, noi detalii despre continuările lui Avatar

Noi tehnologii şi instrumente grafice au fost create pentru a reduce timpul de lucru la sequel-uri

Într-un interviu acordat postului TV german RTL, James Cameron a menţionat şi că viitoarele trei continuări ale lui Avatar nu au încă scenariul terminat, însă speră ca lucrul la aceste filme să nu îi ia la fel de mult cât s-a întâmplat în cazul primului film din serie.

„Suntem încă în stadiul de început”, a mărturisit cineastul. „Acum dezvoltăm partea software. Eu lucrez la scenarii. Creăm personajele şi creaturile şi decourile… şi aşa mai departe. Aşa că nu am ajuns încă la partea de regie, însă mă ocup de toate procesele creative ce duc la asta”, a continuat acesta.

„Lucrurile merg bine. Cred ca va ieşi ceva spectaculos. Veţi vedea noi lumi, noi locuitori ale acestora, noi culturi. Conflictul iniţial, acela dintre concepţia dominatoare a omului faţă de natură şi cel al poporului Na’vi, de integrare în natură, este acelaşi, însă se manifestă în moduri diferite”, a mai spus Cameron.

Cineastul a vorbit şi despre noile tehnologii dezvoltate pentru a reduce timpul de lucru la acest gen de filme, în care efectele speciale, şi mai ales cele vizuale, primează. „La primul film Avatar s-a lucrat patru ani. Sperăm să putem accelera acest proces destul de mult, deoarece am îmbunătăţit majoritatea programelor şi a instrumentelor grafice şi lucrăm în strânsă colaborare cu studioul Weta Digital aici în Noua Zeelandă pentru a dezvolta o nouă suită de instrumente necesare pentru a ne grăbi şi uşura munca”.

Avatar 2 urmează să ajungă în cinematografe în decembrie 2016. Avatar 3 îi va urma în decembrie 2017, iar Avatar 4, un an mai târziu.

 

Filme
Persoane