Les fantômes d'Ismaël, despre fantomele iubirilor trecute

Distribuit în România de Independenţa Film, rulează din 28 septembrie pe marile noastre ecrane

Vineri, 28 septembrie, are premiera filmul care a deschis ediția aniversară a Festivalului de la Cannes, în 2017, Fantomele lui Ismael/Les fantômes d'Ismaël, regizat de Arnaud Desplechin și proiectat anul trecut pe Croazetă într-o primă versiune.

Cu Marion Cotillard (Oscar, BAFTA, Globul de Aur și Premiul César pentru cea mai bună actriță, în 2008), Charlotte Gainsbourg (Cea mai bună actriță, Cannes, 2009 și Premiul César, 1986 și 2000) și Mathieu Amalric (César-ul pentru Cel mai bun actor, 2013), Fantomele lui Ismael intră în cinematografe pe 28 septembrie, pentru prima dată în România în variantă integrală. După 21 de ani, 8 luniși 6 zile, fantomele iubirilor trecute se-ntorc de nicăieri…

Povestea

Înainte de începerea filmărilor pentru noul său lungmetraj, viața unui cineast este dată peste cap de reapariția unei iubiri pierdute...

După 21 de ani,  Carlotta (Marion Cotillard) revine în viața celui care o crezuse dispărută pentru totdeauna. Întoarcerea fostei iubiri îl găsește pe Ismaël (Mathieu Amalric) într-o relație cu Sylvia (Charlotte Gainsbourg), încercând să-și refacă viața, în timp ce lucrează la un nou film pe care îl regizează. O producțiecinematografică în care și viața personajului său pare să o ia razna.

„Sunt cinci filme comprimate într-unul singur“, spune regizorul francez Arnaud Desplechin despre titlul care a deschis ediția aniversară a Festivalului de la Cannes.

„Este portretul lui Ivan, un diplomat care călătorește prin lume fără să o înțeleagă. Este și portretul lui Ismael, un regizor de film care călătorește prin propria viață fără să înțeleagă nici el ceva. Este întoarcerea din morți a unei femei. Este și un film de spionaj. (...) Sus, din mansarda lui, Ismael încearcă încă să țină împreună toate firele acestei narațiuni.“ , completează Desplechin.

Câștigător al Premiului César pentru Cel mai bun regizor, în 2016, pentru filmul Trois souvenirs de ma jeunesse, cineastul a fost de cinci ori prezent în Competiţia de la Cannes, o dată ca membru al juriului. Prima participare a fost în 1992, cu The Sentinel, lungmetrajul său de debut. Filmografia lui Desplechin include titlturi premiate, iar mulți dintre actorii pe care i-a distribuit în producțiile sale au obținut distincții importante în festivaluri.

Marion Cotillard (La vie en rose este filmul care i-a adus un Oscar, un Premiu BAFTA, Globul de Aur și Premiul César pentru cea mai bună actriță în 2008), ... (una dintre actrițele favorite ale regizorului Lars von Trier, cunoscută din Nymphomanic, Melancholia sau Antichrist) și Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel, Rois et reine, Le scaphandre et le papillon) formează triunghiul amoros din povestea care a cucerit publicul Cannes 2017.

Cu Fantomele lui Ismael, Desplechin se întoarce încă o dată în trecut, realizând film după film și dovedind din nou că geniul lui stă în abilitatea de a găsi lumina chiar și în cele mai întunecate locuri.

Arnaud Desplechin – Regizor și scenarist

Descoperit în 1991, grație scurtmetrajului său La vie des morts,Arnaud Desplechin a debutat în lungmetraj cu The Sentinel, primul său film inclus în selecția oficială a Competiției Festivalului de la Cannes (4 dintre filme lui aveau să ajungă în Competiție de-a lungul vremii).

A regizat apoi My Sex Life… or how I Got into an Argument, film ce a scos la lumină o nouă generație de actori, printre care Mathieu Amalric și Emmanuelle Devos.

Mulți dintre cei pe care i-a distribuit în filmele lui au fost premiați cu distincții importante pentru rolurile interpretate. Pentru The Sentinel, Emmanuel Salinger a fost distins cu Premiul Césarpentru cel mai promițător actor. Mathieu Amalric a primit aceeași distincție după My Sex Life… or how I Got into an Argument. César-ul pentru cel mai bun actor a ajuns la Mathieu Amalric pentru Kings and Queen, unul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, la Jean-Paul Roussillon pentru A Christmas Tale, film în care Catherine Deneuve a strălucit cu o forță atât de puternică încât i-a adus Premiul special al celei de-a 61-a ediții a Festivalului de la Cannes.

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Filme
Persoane