Mad Max, filmul cu cele mai bune cronici din 2015

Rottentomatoes publică lista celor mai bune filme din fiecare gen

Cu un procent de 97% cronici pozitive, Mad Max: Fury Road a fost cel mai bine primit film din 2015 de către critica americană. Site-ul care centralizează marea majoritate a cronicilor a anunţat şi alte filme extrem de bine primite de publicaţiile de specialitate. Precizăm că Rottentomatoes prezintă o perspectivă în majoritate americană asupra cronicilor premierelor de anul trecut.

Spre comparaţie, Star Wars: Trezirea Forţei a avut un procent de 93% cronici pozitive.

Room a fost filmul cu lansare restrânsă cel mai bine primit din 2015. Din punctul de vedere al cronicilor, Better Call Saul este cel mai bun serial lansat anul trecut, iar Fargo serialul cu cea mai bună revenire. Inside Out a fost animaţia cel mai bine primită, iar Mission: Impossible - Rogue Nation cel mai lăudat film de acţiune.

Mad Max îşi adjudecă titlul şi la genul SF, iar la thriller iese în evidenţă Sicario. La comedie se clasează pe primul loc What We Do In the Shadows, la dramă Brooklyn, la film de dragoste Carol, la horror It Follows, la film pentru copii Paddington, iar la documentar Amy. Timbuktu a fost cel mai bine primit film străin din 2015.

Care este filmul tău preferat de anul trecut?

Filme