Maeștri ai înşelăciunilor, în 10 filme

Focus intră în acest week-end pe marile ecrane de la noi cu povestea expertului în scheme ingenioase de obţinere a unor venituri ilicite, Nicky (Will Smith), şi a celei care îi devine parteneră de infracţiuni, frumoasa Jess (Margot Robbie).

Cu asemenea protagonişti carismatici, suspansul şi elementele romantice se întrepătrund, spre deliciul spectatorilor, care se bucură de planuri captivante, locaţii atractive şi, nu în ultimul rând, de personaje secundare autentice, ce susţin cu brio scenariul duo-ului de scenarişti şi regizori Glenn Ficarra şi John Requa (Crazy, Stupid, Love.)

Pentru a rămâne în atmosfera incitantă a trucurilor inteligente şi a minţilor dornice de câştiguri remarcabile prin metode neortodoxe, trecem în revistă alţi remarcabili maeştri ai înşelăciunilor din filme.

Roy Waller - Matchstick Men (2003)

Nicholas Cage face un rol extrem de reuşit în această comedie-dramă marca Ridley Scott, drept Roy Waller, un foarte abil escroc, a cărui personalitate este condimentată de tulburarea sa obsesiv-compulsivă. El iubeşte fiecare detaliu al „misiunilor” pe care le pune la cale cu partenerul său, Frank Mercer (Sam Rockwell) şi nu poate să meargă mai departe dacă nu are totul organizat în cele mai mici detalii.

Tocmai când se pregătea să dea lovitura vieţii sale, intervine un „detaliu” neprevăzut: fiica sa înstrăinată, Angela. Simpatica puștoaică îi intră pe sub piele, se împrieteneşte cu Mercer şi începe să asimileze secretele „meseriei…