Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Cu peste 47.000 de bilete vândute şi aproape aproximativ 780.000 de lei încasări, Garfield domină topul săptămânal al încasărilor, deşi se află la al treilea weekend de prezenţă în cinematografele din România.

Pe locul doi s-a situat horror-ul Tarot (cronica noastră aici), în care şapte studenţi sunt atacaţi de monstruoase creaturi supranaturale după ce utilizează un set de tarot blestemat. Filmul a fost văzut de 14.743 de români, întrecând a doua premieră a săptămânii, Prieteni imaginari. Acesta este, de altfel, marele perdant al săptămânii: prezent pe 138 de ecrane (de două ori mai multe decât Tarot) şi sincronizat cu Ziua copilului, filmul cu Ryan Reynolds a acumulat 20.190 de bilete vândute. Cum e posibil ca horror-ul să întreacă filmul pentru întreaga familie, deşi a vândut cu peste 5.000 de bilete mai puţin? Preţul mediu al biletului pentru Tarot a fost de 28 de lei, în timp ce la Prieteni imaginari media a fost de 17 lei, în urma ofertelor disponibile în cinematografe de Ziua copilului.

Pe locul 4 s-a clasat Furiosa: A Mad Max Saga, iar pe 5 Planeta maimuţelor: Noul regat. Buzz House: The Movie se află pe 6, urmat de a treia premieră a săptămânii, animaţia japoneză Haikuy!! The Dumpster Battle. Topul este completat de alte animaţii: Pisicile de la muzeu, Giants of la Mancha şi Dragonkeeper.

Topul american a arătat asemănător: Garfield în fruntea clasamentului, cu încasări de 14 milioane de dolari, urmat de Furiosa şi Prieteni imaginari, cu 10 milioane, şi Planeta maimuţelor, cu 9 milioane.

Filme