Michael Bay a construit o replică a Stonehenge pentru Transformers: The Last Knight

Cineastul arată şi că filmările s-au făcut, în cea mai mare parte, direct în format IMAX 3D

Regizorul lui Transformers: The Last Knight, Michael Bay, a investit maximum de efort uman şi financiar în decorurile construite pentru film şi, în ciuda unor supoziţii, nu s-a folosit pentru asta numai de grafica computerizată. Printre elementele de decor realizate s-a numărat şi o replică a monumentului neolitic din Anglia.

Potrivit actriţei Laura Haddock (într-un interviu preluat de Entertainment Weekly), construcţia a fost realizată doar pentru a putea fi distrusă, apoi, într-o secvenţă de luptă.

„Decorurile lui Michael sunt realizate cu aspectul practic în minte şi, chiar dacă ai impresia că 90% din film e realizat cu ajutorul ecranelor verzi, nu este chiar aşa. Îi plac exploziile. Le adoră şi, dacă le poate executa în siguranţă, o va face. Treci printr-un adevărat câmp de luptă la filmări. Şi asta îţi ridică nivelul de adrenalină. Chiar trăieşti experienţa unei explozii. Şi fugi, fugi pentru a-ţi salva viaţa.”

Cât despre replica construită, actriţa a spus: „Bay a luat o echipă întreagă de producţie, plus actorii, la Stonehenge şi, când a ajuns acolo, a construit un monument asemănător, doar pentru a-l putea arunca în aer”.

Într-o prezentare făcută recent presei, Michael Bay a ţinut să menţioneze că The Last Knight se poate lăuda cu un fapt inedit – mai bine de 90% a fost filmat cu camere IMAX 3D şi, astfel, va fi a cincea peliculă din istorie filmată direct în IMAX 3D şi neconvertită.  

Filme
Persoane