Misiune: Imposibilă 7. Întinerirea digitală a Juliei Roberts ar fi costat cât scena de acțiune din punctul culminant

Filmul Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One rulează în sălile de cinema

O propunere de a o întineri digital pe Julia Roberts a fost luată în calcul pentru Misiune: Imposibilă 7, dar s-a renunțat: „Ar fi fost la fel de scumpă ca scena cascadoriei din tren”, notează Variety.

Regizorul Christopher McQuarrie a anunțat înainte de premiera din sălile de cinema că a respins „întinerirea” digitală a lui Tom Cruise pentru o scenă plasată în 1989. Acum, într-un nou podcast, regizorul s-a destăinuit că avea același proiect pentru Julia Roberts, însă de asemenea propunerea nu s-a materializat. Scena din film este un scurt flashback introdus în film. În acesta, un Ethan Hunt tânăr (Cruise) îl suprinde pe maleficul Gabriel (Esai Morales) care îi ucide iubita (Mariela Garriga).

McQuarrie a luat în calcul tehnicile video de întinerire pentru a face o scenă mai amplă în jurul acestei întâlniri. „Am spus 'OK, dacă facem asta, ar fi Tom în anul, să zicem, 1989. Ar fi MI în regia lui Tony Scott, în anii 'Zilelor tunetului' și ne-am uitat la stilul acelor ani, și cum ar arăta dacă Tony Scott ar fi filmat? M-am gândit cine era steaua ingenuă, care debuta în jurul lui 1989? Și m-am gândit 'Doamne, e Julia Roberts, înainte de Pretty Woman.'!”

Regizorul a continuat: „Și singurul mod în care aș face dreptate acelei secvențe ar fi să o conving pe Julia Roberts să joace acea mică secvență”. Dar era necesară și întinerirea actriței...

Efectele de întinerire încă stârnesc controverse, un bun exemplu fiind întinerirea lui Harrison Ford pentru scena din deschidera Indiana Jones and the Dial of Destiny. Deși McQuarry era impresionat și el de tehnologie, a considerat totuși o provocare prea mare ca publicul să îl vadă pe Tom Cruise „întinerit”. Pe de o parte acest lucru putea îndepărta publicul, dar mai era un factor: costul ar fi fost imens.

„Am primit oferta pentru întinerirea digitală”, a spus McQuarry. „Și dacă erau doi sau trei într-o scenă, ar fi fost la fel de scump ca scena din tren”. E vorba de punctul culminant, plasat pe un tren în viteză, tren care a fost distrus în realitate la turnarea filmului, un lucru nu tocmai ieftin.

Filme
Persoane